Carl Zeiss Distagon T* 2,8/15 ZE og ZF.2

Pressemelding fra Focus Nordic 16. mars 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ny supervidvinkel fra Zeiss

Carl Zeiss lanserer et nytt super vidvinkelobjektiv i fatninger til Canon - Distagon T* 2,8/15 (ZE) og Nikon (ZF.2). Det nye objektivet baseres på en nyutviklet optisk konstruksjon og øker derved utvalget av Carl Zeiss SLR objektiver.

Vidvinkel i kombinasjon med høy lysstyrke er en kombinasjon som er ettertraktet av ambisiøse landskaps- og arkitekturfotografer som er på jakt etter dramatiske perspektiver. Med en unik evne til å avbilde motivet på en naturlig måte er det også et naturlig reisefølge innen fotojournalistikk og kommersiell fotografi.

Distagon T* 2,8/15mm er konstruert med to asfæriske linser og spesialglass som gir ekstremt bra korrigering av kromatisk feil. Et design med flytende element garanterer høy bildekvalitet fra næropptak til uendelig.

"Dette er sannsynligvis markedets beste 15mm supervidvinkelobjektiv for SLR-fotografering", sier Bjørn Fritzen hos Focus Nordic, Carl Zeiss nordiske importør.

Viktige egenskaper sammenlignet med andre objektiver på markedet.

Forvrengning er et vanlig problem som dukker opp på super vidvinkel objektiv. Distagon T* 2,8/15 har ekstremt lav forvrengning, noe som gir bildene naturlige proporsjoner. Objektivets fatning er laget i herdet metall, noe som medfører pålitelig anvendelse i flere tiår fremover.

Lang fokuserings-vandring gjør at du får en meget nøyaktig fokusering, perfekt for fotografer som vill ha full kontroll over sine bilder, og ikke minst for filmere som krever enestående fokuskontroll. Linsedekselet er integrert i konstruksjonen, noe som beskytter objektivet mot riper og andre skader. Objektivet har 95 mm filtergjenger som passer alle vanlige filtre, inklusive de nylig lanserte Carl Zeiss T * UV og POL.

Tekniske data

• Brennvidde: 15 mm

• Blenderområde: F/2.8- F/22

• Linse konstruksjon: 11 elementer/10 grupper

• Fokusområde: 0,25m - uendelig

• Synsfelt (diagonalt/horisontalt/vertikalt): 110° / 100° / 76°

• Makro-forhold: 1: 9

• Filtergjenger: M95 x 1

• Lengde: 132 mm (ZF.2), 135 mm (ZE)

• Vekt: 730 gram (ZF.2), 820 gram (ZE)

Pris og leveringstid

Carl Zeiss Distagon T* 2,8/15 ZE og ZF.2 kommer på markedet i mai måned. Prisen er ikke satt. De nye objektivene vises for første gang 16. mars 2012 på Hong Kong Flower Show, en av Asias mest innflytelsesrike fotomesser.

Powered by Labrador CMS