FEMTE GENERASJON WIFI-KAMERA FRA SAMSUNG

Samsung lanserer sin femte generasjon kamera med innebygd trådløst nettverk, og tilbyr fire nye wifi-modeller.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har lagt til en skybasert tjeneste, der man gratis får tilgang til 5 GB langring som gir enkel tilgang til bilder og filmopptak på mobiltelefonen, TVen eller nettbrettet. Denne tjenesten blir tilgjengelig i Norge i slutten av mars, sier nordisk salgsdirektør Gunnar Wahlbeck i Samsung.

– Må man ha Samsung-produkter for å gjøre dette?

– Per i dag er det slik. Vi har mange Samsung-kunder der ute som vil sette pris på dette.

Dette er det ultimate kameraet for bloggere som gjerne tar selvportrett

– Hvorfor velge Samsung-skyen når man kan dele innhold via andre tjenester, som for eksempel Flickr, Youtube og Picasa?

– Dette er noe man får gratis med på kjøpet, man kan selvsagt supplere med for eksempel de 25 GB Microsoft tilbyr, sier Wahlbeck til fagbladet Elektronikkbransjen.

Direkte til Facebook

De nye kameraene har en egen applikasjon som gjør det mulig å dele bilder og film via sosiale nettsteder som for eksempel Facebook. Det er også mulig å sende bildene på epost direkte fra kameraene.

De fire wifi-modellene heter ST200F, DV300F, VB150 og WB850F. ST200F har ti ganger zoom, optisk bildestabilisator og et kompakt format. Prisen er 1.700 kroner.

– DV300F er en ny generasjon av Samsungs satsing med skjerm også på fremsiden. Kameraet er i plast, men et spesielt belegg gjør at man får følelsen av at det er i metall. Skjermen på fremsiden er helt skjult inntil den brukes. Dette er det ultimate kameraet for bloggere som gjerne tar selvportrett, siden kan de enkelt laste det direkte opp til bloggen sin via det trådløse nettverket, sier Wahlbeck.

Wifi i kompakt system?

VB150 har 18 ganger zoom, HD-video og optisk bildestabilisering. WB850F har 21 ganger zoom og 21 mm vidvinkel i et kompakt format, med full HD-video og amoled-skjerm.

– Dere viser ingen nye kompakte systemkamera her på CES. Når kommer disse modellene med trådløst nettverk?

– Godt spørsmål, det vet jeg ikke. Salget av kompakte systemkamera tar fart for Samsung i Norden. På fotosiden gjør vi det i Norden best i Norge og Danmark, sier Wahlbeck.

Powered by Labrador CMS