Olympus SH-21

Pressemelding fra Olympus 1. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Olympus SH-21 ultrakompakt reisekamera med 16 megapikslers CMOS-sensor, berøringsskjerm og langzoom

Olympus SH-21 er et ultrakompakt digitalkamera med 12,5x optisk zoom, 16 megapikslers CMOS-sensor og en avansert 3-tommers berøringsskjerm. Alt pakket i et elegant kamerahus som utstråler kvalitet, og til rene budsjettprisen.

Olympus SH-21 henvender seg til alle som vil ha et meget kompakt og smidig kamera. Et kamera som kan være med overalt, samtidig som det leverer bilder av høy kvalitet og video i Full HD 1080p. Det perfekte reise-, fest- og familiekameraet. SH-21 finnes i tre fager; gull, rødt og svart. Vil være på markedet i januar 2012 i prisområdet 2 000 kroner.

Fokus på bildekvalitet Kraftige, rene farger, lite støy og skarp kontrast. SH-21 gir en overraskende høy bildekvalitet til å være et kompaktkamera, og er dessuten i en prisklasse som passer de fleste lommebøker. 16 megapikslers bakgrunnsbelyst CMOS-sensor med høy følsomhet tillater fotografering uten blits selv i svakt lys. Avansert HDR-funksjon ((High Dynamic Range) gir fin tegning i hele bildet, selv i skyggefulle og lyse partier, samt når motivet befinner seg i ekstremt motlys.

Vidvinkelzoomen som tilsvarer 24–300 mm i et 35 m kamera, gir et zoomomfang på hele 12,5 ganger og klarer de fleste situasjoner. Alt fra slektsmiddagen til knivskarpe nærbilder av motiver på avstand.

Berøringskontroll fanger bevegelige motiver Selv når det gjelder film legger SH-21 listen høyt. Kameraet klarer å spille inn video i Full HD 1080p, noe som er bransjeledende* i lommesegmentet i dag. Dessuten er det utstyrt med en helt ny bildestabiliseringsfunksjon kalt Multi-Motion IS som gir stødige filmsekvenser med håndholdt kamera. Til og med når du går og filmer.

SH-21 har en stor 3-tommers berøringsskjerm med liveguide som hjelper deg med å finjustere kamerainnstillingene for å maksimere bilderesultatet. Vil du fokusere på et bevegelig motiv er det bare å peke på det. Kameraet følger da automatisk motivet og justerer skarpheten. Og med et lett bank på skjermen tar du bildet i akkurat riktig øyeblikk.

* November 2011

Hurtigfakta om Olympus SH-21:

Bildekvalitet

    12,5x optisk vidvinkelzoom (tilsv. 24-300 mm*) perfekt for gruppe- og nærbilder     16 megapikslers bakgrunnsbelyst CMOS-sensor maksimerer kvaliteten på bilde og video, selv under dårlige lysforhold     1080p Full HD Video med lyd – bransjeledende!     Multi-Motion IS effektiv bildestabilisering selv når du går og filmer     TruePic III+ bildeprosessor gir meget god fargegjengivelse og lavt støynivå     Dobbel bildestabilisator minimerer risikoen for bevegelsesuskarphet

Brukervennlig

    3-tommers berøringsskjerm med 460 000 bildepunkter     Touch Shutter – smart lukkerfunksjon, pek og bank på objektet på skjermen. Kameraet fokuserer og tar bildet automatisk.     Touch AF fokuserer automatisk på det du har markert på skjermen, og følger det selv om det rører seg     Avansert ansiktsgjenkjenning (Face Detection)     HDR Backlight Adjustment gir fin dekning i hele bildet, selv mørke og lyse partier. Klarer til og med ekstreme motlyssituasjoner     Stjernelysfunksjon (Handheld Starlight Mode) gir skarpe bilder om natten uten stativ     Beauty Mode tar bort skjønnhetsflekker og gir huden litt ekstra glans     Intelligent automatikk (i-Auto) og AF Tracking holder orden på innstillinger og skarphet     Live Guide lar deg enkelt finjustere ulike kamerainnstillinger med glidebrytere direkte på skjermen, slik at bildet blir akkurat som du vil: skarp eller uskarp bakgrunn, fargeintensitet og -temperatur, klarhet osv.     Pet Detection som automatisk tar bildet når hunden eller katten ser direkte inn i kameraet     Sceneautomatikk (Scene Mode), velg passende motivprogram (f.eks. landskap, natt, portrett osv.) og kameraet passer kamerainnstillingene.     Seriebildeopptak opptil 7 bilder i sekundet i full oppløsning

Kreativitet og fleksibilitet

    Kompatibel med Eye-Fi minnekort – last opp bilder direkte til web eller en pc     3D-foto     Magiske filtre for å skape spennende, kreative effekter på bilder og video: Punk, Pop Art, Hullkamera, Skisse, Fish Eye, Soft Fokus, Sparkle (bare stillbilder), Akvarell, Refleksjon og Miniatyr     Smart Panorama som gir storslagne panoramabilder bare ved å panorere kameraet     Foto med filmklipp som gjør det mulig å ta stillbilder når du filmer

Øvrig

    Programvaren [ib] som sorterer, organiserer og viser bilder basert på personer, steder eller hendelser     HDMI-tilkobling og -funksjon som gjør det mulig å styre kameraet med fjernkontroll når det er koblet til en HD-TV.     ISO 80 til 3200     Kompatibel med SDHC- og SDXC-minnekort**     Innebygd blits     Batteriladning via USB-kabelen

* Tilsvarende 35 mm-format.

** SD er et varemerke tilhørende SD Card Association.

Komplett spesifikasjon finnes på www.olympus.no

Powered by Labrador CMS