Olympus VG-170

Pressemelding fra Olympus 10. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Olympus VG-170 allsidig kompaktkamera med den beste blitsen i budsjettklassen

Olympus VG-170 har markedets kraftigste blits som jevnt og flott klarer å belyse motiver på 15 meters avstand. Et suverent innstegskamera i budsjettklassen som sørger for at bildene blir veleksponerte i alle lyssituasjoner. 

Olympus VG-170 føles betydelig mer eksklusivt enn hva prislappen tilsier. Designen er slank og kompakt, med en robust retroinspirert følelse. Akkurat som alle Olympus kompaktkameraer er det meget lettanvendelig og raskt å ta bilder og filme med i alle situasjoner.  VG-170 finnes i sølv, svart, rødt og oransje. Kameraet er på markedet i midten av februar 2012 i prisnivået 1 300 kroner.

Dobbelt så kraftig blits Blitsen er den mest avanserte funksjonen på et kompaktkamera* og likevel har den ikke riktig blitt tatt på alvor tidligere. En god blits utgjør en stor forskjell i bildekvaliteten. Blitsen på VG-170 er eksepsjonelt kraftig for et kompaktkamera – nesten dobbelt så sterk. Ledetallet er 8,8 i stedet for 4–5,5, og blitsen klarer å lyse opp motiver som er opptil15 meterfra kameraet, selv i vidvinkelmodus.

Dessuten har kameraet blitsautomatikk som justerer ISO-tall og prioriterer lysfølsomhet fremfor antall piksler. Automatikken reduserer oppløsningen fra 14 megapiksler og ned til 5 megapiksler om det behøves for å prioritere maksimal lysfølsomhet. For selv 5 megapiksler holder for å skrive ut bilder i A4-størrelse, og det er bedre med et veleksponert bilde enn ikke noe bilde i det hele tatt.

Bekvem og enkel fotografering og filming VG-170 er utstyrt med 5x vidvinkelzoom (26–130 mm**) og på den store, skarpe3 tommerstore skjermen er det lett å skape bildet, og deretter er det bare å trykke av. Digital bildestabilisator sørger for at bildet blir skarpt selv om du ikke er så stødig på hånden.

Avansert bildeteknologi som i-Auto, Ansiktsgjenkjenning og AF Tracking hjelper deg med alle innstillinger og sørger for at motivet blir skarpt og veleksponert. Vil du filme er det bare å trykke på den separate filmknappen og fange hendelsen i ekte HD-kvalitet 720p.

Du kan til og med se bilder i 3D på en vanlig dataskjerm eller TV gjennom å aktivere Red & Cyan 3D når du tar bildet. Og vil du være litt ekstra kreativ benytter du de innebygde kunstfiltrene. VG-170 er kompatible med Eye-Fi-minnekort som automatisk og trådløst kan laste opp bilder direkte til en nettside eller PC.

Hurtigfakta om Olympus VG-170:

Bildekvalitet

    5x optisk vidvinkelzoom (tilsv. 26-130 mm*)     14 megapikslers bildesensor     720p HD Video med lyd     Digital bildestabilisator minimerer bevegelsesuskarphet

Brukervennlig

    Kompatibel med Eye-Fi minnekort – last opp bilder direkte til web eller en pc     3-tommers skjerm med 460 000 bildepunkter     Ansiktsgjenkjenning (Face Detection) og skyggejustering     Beauty Mode tar bort skjønnhetsflekker og gir huden litt ekstra glans     Intelligent automatikk (i-Auto) og AF Tracking holder orden på innstillinger og skarphet     Sceneautomatikk (Scene Mode), velg passende motivprogram (f.eks. landskap, natt, portrett osv.) og kameraet passer kamerainnstillingene.

Kreativitet og fleksibilitet

    Magiske filtre for å skape spennende, kreative effekter på bilder og video: Punk, Pop Art, Hullkamera, Skisse, Fish Eye, Soft Fokus, Sparkle (bare stillbilder), Akvarell og Refleksjon     3D-foto (Red & Cyan) som gir spennende bilder som kan ses på en vanlig skjerm eller TV

Øvrig

    Slank design     Programvaren [ib] som sorterer, organiserer og viser bilder basert på personer, steder eller hendelser     ISO 80 til 1600. Long Flash Mode som automatisk justerer ISO ved blitsfotografering     Kompatibelt med SDHC- og SDXC-minnekort***     Innebygd ekstra kraftig blits (ledetall 8,8)     Hjelpeguide i kameraet     Batteriladning via USB-kabelen

* Bruk av kompaktkameraer i Europa og USA ifølge undersøkelser gjennomført av Olympus.** Tilsvarende 35 mm-format. ** SD er et varemerke tilhørende SD Card Association. UHS Speed Class støttes ikke.

Komplett spesifikasjon finnes på www.olympus.no

Powered by Labrador CMS