NIKON SETTER VERDENSREKORD

Japanske Nikon hadde mange kvadratmeter å boltre seg på under årets CES, og viste fram flere nye kamera.

Publisert Sist oppdatert

Nikon benyttet CES til å lansere to kameraer med verdens minste kamerahus, verdens korteste utløserforsinkelse og verdens raskeste serieopptak, ifølge selskapet selv.

Vi snakker her om kompakte systemkamera, og der forgjengerne J1 pg J2 har solgt godt, er det nå duket for etterfølgeren J3 og det noe enklere og rimeligere kameraet S1.

– Nikon 1 J3 bygger på hastigheten og det kompakte designet som bidro til at Nikon 1 J1 ble det bestselgende kompaktkamerasystemet i Europa, og Nikon 1 S1 er det første kameraet i den nye S-serien. Dette kameraet er like enkelt å håndtere som et tradisjonelt kompaktkamera – men langt kraftigere og raskere, sier Bjørn Mangset, sjef for Nikon Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi ser en overvekt av kvinner som kjøper disse kameraene, gjerne i småbarnsfamiliesegmentet

Unge og designopptatte

– Hvem er målgruppen for J3 og S1?

– Kundegruppen for begge er kunder som ønsker noe mer enn hva kompaktkameraene kan gi og som ser etter et kamera som kan ta gode bilder, men med svært enkel betjening. De er gjerne ikke fornøyd med hverken bildekvalitet eller responstid på sitt kompaktkamera eller mobiltelefon, og de er heller ikke tiltrukket av digitale speilreflekskameraer som gjerne blir for store og tunge, og som de dessuten tror er vanskelige å bruke, sier Mangset.

Han sier det gjerne er unge som er opptatt av design og brukervennlighet som kjøper disse kameraene.

– Dessuten ser vi en overvekt av kvinner som kjøper disse kameraene, gjerne i småbarnsfamiliesegmentet, sier han.

Tro på kompakt system

– Hvordan tror du framtiden til kompakte systemkamera ser ut, hvor stor del av markedet vil disse ta?

– Vi har hatt en eventyrlig vekst i Norge på dette segmentet i 2012, og tror bestemt at dette segmentet vil vokse betydelig også i 2013, sier Mangset 

Begge de nye kompakt systemkameraene har Nikon Expeed 3A dobbel bildeprosessorer, og skal ha verdens raskeste serieopptak på 15 bilder i sekundet med autofokus, og opptil 60 bilder i sekunder uten.

Nikon 1 S1 har oppløsning på 10,1 megapiksler og iso fra 100 til 6400, mens Nikon 1 J3 har 14,2 megapiksler og iso fra 160 til 6400. Cmos-bildebrikken er i CX-format.

Redigering i kameraet

Kameraprodusentene kommer også med flere enkle redigeringsfunksjoner i sine kamera. Nikon har lagt ved funksjonen «kreativ», som kan legge på filtre og effekter på stillbilder allerede før de tas. «Bevegelsebilde» lar deg ta opp i sakte film der resultatet blir et bilde med bevegelse.

– Vi har en del retusjeringsfunksjoner som gjør at man kan gjøre bildene ferdige med en gang i kameraet. Dette er funksjoner som helt klart er etterspurt og vi vurderer alltid nye funksjoner basert på tilbakemeldinger vi får fra markedet. Tjenester som Instagram er nok et element som har satt enda mer fokus på dette fra kundesiden, sier Mangset.

To nye objektiver

Nikon lanserer også ultravidvinkelobjektivet 1 Nikkor VR 6.7 – 13 mm og det kompakte 10 ganger zoomobjektivet 1 Nikkor VR 10 – 100 mm. Begge objektivene har Nikons bildestabiliseringssystem, og er kompakte med en lengde på henholdsvis 4,6 cm og 7 cm.

Nikon 1 J3 kommer i fargene hvit, sort, sølv, vinrød og beige med matchende objektiver. I kit med 1 Nikkor 10-30 mm VR har kameraet en veiledende pris på 5.200 kroner.

Nikon 1 S1 kommer i fargene hvit, sort, rosa, rød og olivengrønn med matchende kit-objektiver. Med 1 Nikkor 11-27.5 mm har det en veiledende pris på 4.200 kroner. Kameraene er tilgjengelig fra 7. februar.

Kompakt med trådløst nett

Også kompaktkameraene Coolpix S6500 og S2700 var vist fram på messen. S6500 har blant annet wifi, og lar deg laste opp bilder og film rett på nett.

– Mobiltelefonkameraets store argument er jo at det alltid er klart til å laste opp på nett. Vi vet at svært mange er opptatt av dette og vil gjerne dele sine øyeblikk på nettet umiddelbart. Vi har nå modeller som kan linkes opp trådløst innen alle kamerasegmenter, og jeg tror at dette blir et veldig viktig fokusområde i fremtidige modeller fremover også, sier Nikon-sjefen.  

Coolpix S6500 har innebygd trådløst nett, en Cmos-sensor med 16 megapiksler, Nikkor vidvinkelobjektiv, 12 ganger optisk zoom og egen knapp for filming i full HD-kvalitet (1080p).

Coolpix S2700 er noe mindre, har et Nikkor-objektiv med seks ganger zoom og vidvinkel, 16 megapiksler, 2,7 tommer LCD-skjerm med antirefleksbehandling og egen knapp for filming i HD-kvalitet (720p).

Coolpix S6500 er tilgjengelig fra 7. februar og kommer i seks ulike farger: sølv, sort, rød, oransje, hvit, og blå. Kameraet har en pris på 1.800 kroner.

 Coolpix 2700 kommer i butikk 10. januar, og leveres i syv farger: sølv, sort, rød, lilla, blå, rosa med dekor og lilla med dekor, og har en pris på 900 kroner.

Powered by Labrador CMS