TOSHIBA VIL SPEILE FREMTIDEN

På årets CES viste Toshiba en rekke konsept hvor deres speilteknologi sto sentralt. Blant produktnyhetene er en bærbar datamaskin med 4K-skjerm.

Publisert Sist oppdatert

Enkelt fortalt er speilteknologien basert på at skjermen er et speil som også viser informasjon. Den kan være en kombinasjon av speil og skjerm, eller vanlig skjerm som har speilfunksjon når den er avslått.

Et av konseptene som ble presentert var en stor skjerm, hvor brukeren selv kan konfigurere hvordan skjermen skal inndeles. En del kan være TV, en del sosialt media, og en del vise et levende peisbilde.

– Du kan for eksempel laste ned et maleri, og vips! har du et flott kunstverk på veggen, sier Per Jostein Ørslien som er norgessjef TV/data i Toshiba.

Vi lanserer også en 65 tommer UHD, som er vår fjerde generasjon UHD-TV

Han forteller at teknologien også kan benyttes på andre måter. Ved å ha på seg et armbånd med sensor, og en slik skjerm på badet, vil du få opplysninger om puls, kaloriforbruk og andre relevante helseopplysninger når du speiler deg om morgenen.

4K og Chromebook

Toshiba viste også frem flere produkter som lanseres i løpet av 2014, blant annet en bærbar datamaskin med en 15-tommers 4K-skjerm.

– Trenden er at alle skjermer nå blir 4K, det er ikke lenger nok med full HD, sier Ørslien.

Vi fikk også se Toshibas Chromebook. Denne bærbare datamaskinen har Chrome operativsystem, og det spesielle er at det ikke er noe lagringsmedia på maskinen; alt lagres i skytjenester. Maskinen har kun et 16 Gigabyte SSD-minne til operativsystemet, men brukeren får tilgang til 100 Gigabyte via Google Drive. Backup og andre tjenester er da alltid tilgjengelig, forutsatt at maskinen er tilkoblet internett. Toshiba Chromebook vil være tilgjengelig i første halvår i 2014.

5K-TV på 105 tommer

Mens mange kun fokuserer på 4K, demonstrerte Toshiba også 5K. Dette var en skjerm i 21:9-format på 105 tommer. UHD-skjermen har 5.120 x 2.160 punkter, og vil være tilgjengelig i Norge. Ifølge Ørslien er ikke prisen fastsatt, men han antyder at dette ikke blir noe lavprisprodukt.

– Vi lanserer også en 65 tommer UHD, som er vår fjerde generasjon UHD-TV. I denne skjermen har vi et lysere panel og et dypere fargebilde, noe som gir et optimalt resultat, sier Ørslien.

Powered by Labrador CMS