LOMMEMIKSER TIL SMARTTELEFONEN

En liten mikser tilkoblet mobiltelefonen gjør det mulig lage egne musikkvideoer med høykvalitets lyd.

Publisert Sist oppdatert

Roland lanserte produktet som har fått navnet Go:mixer på årets CES-messe. Dette er produsentens første produkt som benytter smarttelefonen som strømforsyning. Produktet trenger ingen installering, og er således klart til bruk.

Drives av smarttelefonen

– Denne mikseren gir deg muligheten til å lage egne musikkvideoer med smarttelefonen, og samtidig ha god lyd, både på vokal og eventuelle instrumenter, sier daglig leder i Roland Scandinavia, Torodd Bjørkestrand.

Denne mikseren gir deg muligheten til å lage egne musikkvideoer med smarttelefonen, og samtidig ha god lyd, både på vokal og eventuelle instrumenter

Go:mixer har ingen egen lader eller strømforsyning, men drives fra smarttelefonen eller datamaskinen. Den krever ingen spesielle drivere eller programvare. Mobilkameraene gir film av høy kvalitet, det samme kan ikke sies om mikrofonen på mobiltelefonen.

– Mobilmikrofonene er ofte i mono, og med flere innganger på denne mikseren kan du nå mikse alt i stereo i sanntid, mens du filmer. Kobler du til en mikrofon og en mediespiller, kan du synge sammen med favorittartistene dine, den såkalte Center cancel-funksjonen vil redusere volumet på hovedvokalen i de sangene du spiller, forteller Bjørkestrand.

Ønsker man å involvere hele bandet, så er det fem innganger tilgjengelig samtidig. Her kan man koble til for eksempel vokal, gitar, stereo keyboard, samt to stereoenheter som trommemaskin og mediespillere. Med mobiltelefonen tilkoblet kan det spilles inn musikkvideo med høykvalitetslyd, eller konserten kan strømmes direkte ut i verden.

Lanseres til våren

Mikseren lanseres i USA i slutten av april, og er forventet å se på det norske markedet før sommeren. Veiledene utsalgspris i Norge vil være rundt 1.100 kroner.

– Dette er et produkt vi har store forventninger til, da vi tror det henvender seg like mye til konsumentmarkedet som til den spesifikke musikkbransjen, avslutter Bjørkestrand.

Powered by Labrador CMS