Amanda Baker med Dell Latitude 9510, der man kan velge mellom en tradisjonell skjerm og en berøringsskjerm i foldbar utgave. Foto: Stian Sønsteng

TOPPMODELL I LATITUDE-SERIEN

– Dell 9000-serien er våre toppmodeller i Latitude-porteføljen. Vi har fått plass til en 15-tommers skjerm i størrelsen til en tradisjonell 14-tommer.

Publisert

Det sier Amanda Baker, produktmarketingsjef for Dell Latitude 9510, når vi møter henne på CES-messen i Las Vegas i begynnelsen av januar.

– Her får du en stor skjerm i en liten maskin, sier Baker til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Den veier kun 1,45 kilo, mens de fleste 15-tommere veier nærmere to kilo, og dette er den minste og letteste 15-tommeren på markedet. Målgruppen er ledere, profesjonelle og andre som er mye på farten, sier Baker.

Latitude-serien har vært på markedet i 25 år, og når de nye modellene kommer i handelen i mars starter prisene på 800 USD.

– Maskinene har høyttalere som fyrer oppover, og gir premium lyd. Du kan med disse og den innebygde mikrofonen gjennomføre samtaler fra PCen, uten at du behøver å plukke opp mobilen, og vi kommer også med 5G-modeller. Batteriet er på 88 watt, og har en driftstid på 30 timer, sier Baker.

Valgbar skjerm

Dell XPS 13 har en skjerm på 13,4 tommer, i en bærbar datamaskin i 11 tommers-størrelse. Foto: Dell.

– En annen stor nyhet med disse PCene, er at vi tilbyr dem både som en bærbar datamaskin og en to-i-én. Kunden kan altså velge om maskinen skal leveres som en 360 graders-modell der skjermen kan foldes rundt, eller en tradisjonell bærbar. Maskinene har det samme modellnummeret, man konfigureres etter kundens ønske, sier Baker.

– Hvordan fungerer dette?

– Når man kjøper maskinen, velger man hvilken skjerm man vil ha; berøringsskjermen som brukes i 360 graders-versjonen, eller en vanlig skjerm som brukes på den tradisjonelle bærbare, sier Baker.

Begge skjermene er full HD med 400 nits, lysstyrken er altså noe høyere enn de tidligere Latitude-modellene.

– Hva med prisen?

– Berøringsskjermen blir litt dyrere, men ikke mye, sier Baker.

Hun tør ikke tippe hvilken løsning som vil selge mest.

Dell Optimizer

En annen nyhet er Dell Optimizer, og 9510 er den første Latitude-maskinen som får denne funksjonen.

Dell Optimizer bruker maskinlæring og kunstig intelligens (AI)

– Dell Optimizer bruker maskinlæring og kunstig intelligens (AI). Dette gjør at PCen blant annet lærer hvilke apper du bruker mest, og starter disse raskere. Den lærer når du lader, slik at den slår på ekspresslading når du trenger det. Når det gjelder mikrofonen, som har digital støyreduksjon, vil den slå av og på denne funksjonen avhengig av om du trenger den eller ikke. At brukeren selv slipper å foreta disse innstillingene, gjør det mulig å øke produktiviteten.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2020, som ble distribuert 14. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Dell kommer også med en redesignet utgave av sin bærbare datamaskin XPS 13. Skjermen er 7 prosent større enn forgjengeren, ved at rammen er blitt smalere, og skjermen på 13,4 tommer har fått plass i en maskin på størrelse med en 11 tommers. Lysstyrken i panelet er 25 prosent sterkere, og XPS 13 leveres med opptil 10. generasjon Intel i7-prosseror, 2TB PCIe-lagring, 32GB LPDDR4 minne, og 19 timer batteritid.

Powered by Labrador CMS