Niklas Frogner (t.v) og Roy Helgerud viser frem de to nye ovnene fra Whirlpool. Foto: Jan Røsholm

PÅFYLL AV KOMPETANSE FOR EURONICS

De årlige kompetansedagene til Euronics finner sted i Fredrikstad. Nytt av året var at flere hvitevareleverandører var med.

Publisert

Kompetansedagene samler 150 personer, hvorav omtrent halvparten kommer fra butikkene. De resterende er leverandører. Tidligere har kompetansedagene vært rettet mot brunevarer og tjenester som forsikring og finansiering, men i år var hvitevareleverandørene også på plass.  I tillegg til produktopplæring i undervisningsrom, var det et stort messeområde. Flere leverandører viste frem nyheter, og nedenfor omtales en del av de.

Nye ovner

Whirlpool viste frem to nye ovner, en kombiovn og en stekeovn.

– Kombinasjonsevnen er en mikrobølgeovn med varmlufts funksjon, mens den andre er en stekeovn. Disse to distribueres eksklusivt hos Euronics i tillegg til kjøkkenkanalen, sier Niklas Frogner.

// I år er hvitevareleverandørene også på plass

Begge modellene kommer på markedet 20.september. Kombinasjons-ovnen med modellbetegnelse W7MW461 og stekeovnen W7OM44BPS1P vil begge koste rundt 9.000 kroner.

– Stekeovnen har en funksjon vi kaller Cook4, det betyr at du kan steke inntil fire forskjellige matretter i ovnen samtidig, sier Frogner.

Ovnen har forskjellige temperaturer i de forskjellige nivåene, slik at brukeren for eksempel kan steke kylling på toppen, mens potetene stekes i bunnen. Funksjonen BakeSense er også ny.

– Det er en rekke sensorer som sjekker fuktigheten på bakverket mens det stekes. Slik er man sikret et perfekt resultat, sier han.

Camilla Johansen i Itegra viser frem de ulike produktene i Svive-serien. Foto: Jan Røsholm.

Egen spillmaskin

Spill er en sterkt økende produktkategori. Itegra har derfor satt sammen to spillmaskiner som distribueres gjennom Euronics.

– Her er det en innstegsmodell og en toppmodell. Toppmodellen har blitt utstyrt med en raskere prosessor og har bedre grafikk, sier markedssjef Camilla Johansen i Itegra.

Toppmodellen vil koste rundt 18.000 kroner, mens innstegsmodellen ligger på 10.000 kroner. I tillegg viser de frem produktserien Svive, som er Itegras eget spillmerke. Svive-serien består av mus, musematte, stol spesiallaget for spilling og et tastatur med mekaniske taster.

Lillan Galborgen med de nye Pop hodetelefoner. Foto: Jan Røsholm.

– Vi ser at mange kjøper en spillstol og bruker den som en vanlig kontorstol, sier Johansen. Stolen koster 3.000 kroner.

Pop hodetelefoner

Sahaga er mest kjent for sine dab-radioer under merkenavnet Pop. Nå lanserer de hodetelefoner.

Blekket på EcoTank-skriveren kommer i flasker, her vist frem av Tor Jørgen Westerby. Foto: Jan Røsholm.

– Disse er helt nye, og støtter blåtann, sier Lillian Galborgen i Sahaga.

Hodetelefonene er sammenleggbare, og har også støtte for telefon. I tillegg til trådløs bruk kan de brukes med kabel. Batteritiden er 10 timer og prisen vil være 699 kroner.

Ecotank fra Epson

Det er i følge Epson solgt over 30 millioner printere med EcoTank-systemet. Dette systemet betyr at blekkskriver har egne tanker for blekk.

Hvitevareleverandørene var med i år, her representert med Tom Kristoffersen (f.v), Anders Bjørge og Kristin Dahl fra Miele. Foto: Jan Røsholm.
Spilltastatur og mus fra Itegra har lys i forskjellige farger. Foto: Jan Røsholm.
Produktmessen på kompetansedagene er godt besøkt. Foto: Jan Røsholm.

– Kunden sparer over 90 prosent av blekkostnaden sammenlignet med en vanlig skriver, sier Tor Jørgen Westby i Epson.

De løse flaskene finnes i de vanlige blekkfargene gul, svart, magenta og cyan.

– Denne printeren støtter alle utskriftsformat, både wifi, mobilutskrift og minnekort, så det er bare å skrive ut, sier Westerby.

Powered by Labrador CMS