LETTERE Å SELGE OPP TIL KOMPAKT SYSTEM

– Folk sluttet å skrive ut bildene sine, samtidig kom konkurransen fra elektrokjedene på kamera - og det oppsto et prispress.

Publisert Sist oppdatert

Slik forklarer Jann-Helge Breivik, gruppeleder for mobil, data og foto ved Coop Elektro ved City Nord, at det i dag kun er igjen én ren fotofaghandel i Bodø. Han arbeidet selv tidligere ved en av fotofaghandelene i byen, Preus foto. For to og et halvt år siden begynte han ved Coop Elektro, der han bruker bakgrunnen sin i arbeidet med å selge kamera og fototilbehør.

– Folk har ikke bildene i album lenger, og det er jo litt synd. Nå er det kun ett sted i Bodø der du kan få skrevet ut bildene dine på timen, hos Fotohuset Johnsson AS, sier Breivik.

Han forteller at Coop Elektro for det meste selger kompaktkamera, men at det også er etterspørsel etter speilrefleks.

Derfor har vi en del små dingser i butikken som man kanskje ikke finner hos de andre

Fra kompakt til system

– Kompakt system er fortsatt lite kjent blant kundene. Når det kommer kunder for å se på speilrefleks, viser vi dem selvsagt dette alternativet. Likevel ender de fleste som kommer for å kjøpe en speilrefleks opp med nettopp dette. Det er lettere å selge opp til kompakt system til dem som er på jakt etter et kompaktkamera med høy bildekvalitet, sier Breivik.

I utstillingen har Coop Elektro rundt 20 kompaktkamera, samt fem kompakt system og fem speilrefleks.

– Vi selger også tilbehør, og her har vi en fordel i forhold til konkurrentene siden vi står litt friere til å ta inn det vi ønsker. Derfor har vi en del små dingser i butikken som man kanskje ikke finner hos de andre. Tilbehøret vi selger er filtre, vesker, fjernkontroller, stativer, vesker og optikk. Vi vil være en fullsortimentsbutikk, og er behjelpelige med å bestille inn produktene kundene ønsker, sier Breivik.

Selger kikkerter

– Hva med fotoskrivere?

– Vi selger ganske bra med skrivere og hadde et solid oppsving i fjor, men jeg har ikke inntrykk av at det er så mange som kjøper en skriver for å bruke den til bilder, sier Breivik.

Nylig tok han inn kikkerter i sortimentet.

– Det er knapt noen i byen som kan vise til et tilsvarende utvalg som oss. Vi forhørte oss med jegere, og tok inn Opticron som også har fått veldig gode tester. Vi har kikkerter fra 1.000 til 5.500 kroner, og kan selvsagt levere dyrere modeller. Etter sommeren, når jakta nærmer seg, er jeg spent på hvor mye vi vil selge av dette, sier Breivik.

Powered by Labrador CMS