TRE COOP ELEKTRO STENGER

– På nyåret er vi faktisk ikke mer enn 16 Coop Elektro-butikker igjen, men vi forventer at disse i 2014 vil omsette for 150 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Roy Bjørnstad, disponent for faghandelsprofiler i Coop Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen. I Bodø forsvinner Coop Elektro, eid av Coop Nordland, mens Coop Helgeland legger ned Coop Elektro-butikkene sine i Mo i Rana og Sandnessjøen.

– Det er de lokale samvirkelagene som tar disse avgjørelsene. Det som er synd, er at de i mange tilfeller ikke gir seg tid til at markedet skal sette seg når nye konkurrenter kommer på banen. Hvis de hadde gjort det, kan det hende at enkelte andre hadde kastet inn håndkledet først. Butikken i Bodø har hatt fantastiske resultat som mange i bransjen ville misunnet dem, så det er veldig synd at den legges ned. Årsaken er nok den samme her, som andre steder, at det kommer økt konkurranse på stedet, kombinert med høye leiekostnader, sier kjedesjef Bjørnstad.

73 Ideell

Det som er synd, er at de i mange tilfeller ikke gir seg tid til at markedet skal sette seg

Han mener samvirkelagenes totale økonomi er en del av bildet.

– Mange har en økonomisk utfordring driftsmessig, med flere butikker som går dårlig. Et konsern som driver med dagligvarer og supermarked har kanskje lett for å kutte ut en butikk som driver i en annen bransje, sier Bjørnstad.

Som fagbladet Elektronikkbransjen tidligere har skrevet ble Coop Elektro Levanger lagt ned fredag 13. september. Bjørnstad regner med at de tre butikkene i Nordland stenger dørene for godt på nyåret.

– Den gangen vi var Ideell hadde vi 73 butikker. Etter at vi gikk over til å bli Coop Elektro, hadde vi på det meste 32 butikker, sier Bjørnstad.

– Hva har årets nedleggelser å si for Coop Elektro?

De to store

– Foreløpig får det ingen spesielle konsekvenser. Profilen blir oppretthold, og vareforsyningen er jo der gjennom Coop Norge Handel AS. Dette er vel situasjonen hele bransjen er i, at det vil være en naturlig avskalling som er ganske merkbar. De andre lever også på nåde; jo mer de to store kriger mot hverandre og netthandlerne, dess tøffere blir det. Resultatet blir at forbrukerne ikke lenger får så mange steder å oppsøke fagfolk som kan bransjen, sier Bjørnstad.

– Er det aktuelt å opprette nye Coop Elektro?

– Jeg ser gjerne at det skjer, men det er opp til samvirkelagene. Butikkene som er igjen følger stort sett markedsutviklingen slik den har vært i år, og vi har en god del butikker som gjør det veldig godt.

Powered by Labrador CMS