MINIHØYTTALERE MED SVÆR LYD

Creative viser fram sine nye T4-høyttalere som et alternativ til lydplanker, og har pakket mye lyd inn i en liten formfaktor.

Publisert Sist oppdatert

Creative viste fram en rekke lydprodukter under årets IFA-messe, men det var de nye T4 Wireless høyttalerne som fikk mest oppmerksomhet.

Inn i stua for Creative

Blåtann med aptX forbedrer lydkvaliteten betraktelig, og er noe de fleste nyere telefoner støtter

Med dette bittelille 2.1 høyttalersystemet vil selskapet som kanskje har vært mest kjent for PC-høyttalere inn i stua, både som alternativ til lydplanker og som anlegg for mobilen og nettbrettet.

– Generelt sett kan vi si at lyden fra TV-er ikke er spesielt god, det innrømmer til og med TV-produsentene selv. Det derfor et voksende marked for lydplanker, som Creative har flere modeller av, og for små høyttalere som T4, sier Jan Hvidberg, europeisk PR-sjef i Intelligent Minds som representerer Creative i Norge.

T4 er et 2.1 høyttalersett, med små stativmonterte høyttalere med en ekstra basshøyttaler. Her er det meste av trådløse tilkoblinger: Blåtann med aptX som komprimerer lyden mer effektivt og øker båndbredden. NFC-teknologi lar deg enkelt koble smarttelefonen eller nettbrettet mot anlegget, og du kan koble til to stereo Blåtann-enheter samtidig, og du kan sette opp spilleliste mellom disse via appen Creative Multipoint.

Portabel lyd stadig viktigere

T4 har også en vanlig RCA stereoinngang, optisk digitalinngang og en 3,5 mm minijackinngang og hodetelefoninngang.

– Blåtann med aptX forbedrer lydkvaliteten betraktelig, og er noe de fleste nyere telefoner støtter. Har du først koblet til mobilen eller nettbrettet, så kjenner T4 dem også igjen neste gang, slik at de automatisk kobles opp når de er innen rekkevidde, sier Hvidberg.

Han forteller prisen kommer til å ligge rundt 2.500 kroner, og T4 Wireless kommer i salg i oktober.

Powered by Labrador CMS