NORSKE IXION UTE I BUTIKKENE

Norske T-radio viste på Elbit multiromssystemet Ixion Audio Maestro. Så langt er det produsert 160 enheter ved fabrikken på Notodden.

Publisert Sist oppdatert

Ixion blir produsert ved Tandbergs tidligere fabrikk på Notodden, og har blant annet innebygd løsning for lydoverføring i strømnettet. På Elbit møter fagbladet Elektronikkbransjen Sven Ivar Fonn, som arbeider med administrasjon, økonomi, produksjonsplanlegging hos T-radio.

– Alle arbeider med alt hos oss, smiler han.

– Hva er status for utrullingen av Ixion?

Vi holder på å skalere opp produksjonen ved fabrikken på Notodden

– Vi er hos utvalgte Elkjøp-butikker, og leverer foreløpig direkte fra oss. Vi holder på å skalere opp produksjonen ved fabrikken på Notodden, og vil forhåpentlig levere til Elkjøps hovedlager i Jønkøping, sier Fonn.

– Hvor mange har dere produsert så langt?

Sveits signert

– Rundt 160 enheter. De skal gjennom en testperiode, så alle er ikke levert ut i butikk ennå.

– Det er ikke mange?

– Nei, men det kommer fort flere. Det første målet er at vi skal produsere 50 enheter per dag på Notodden, og med den store fleksibiliteten til fabrikken kan vi enkelt komme opp med flere produksjonslinjer. Vi har signert eksportavtale med Sveits. England, Irland, Nederland, Østerrike er under forhandlinger, og vil bli signert i første halvdel av august. Leveransene starter i august/september, sier Fonn.

Ixion Maestro, som er navnet på hovedenheten, koster 10.000 kroner. Solo 2, som er navnet på den trådløse høyttaleren det kan koples til sju av i systemet, koster 3.000 kroner og kommer i butikkene neste år.

Powered by Labrador CMS