INTERNASJONAL PRIS TIL PINELL

Den helnorske radioen Pinell GO vant den prestisjefylte prisen Red Dot Design Award.

Publisert Sist oppdatert

Den norske radioutvikleren og -produsenten vant Red Dot Award: Product Design 2014 med for den digitalradioen Pinell GO.

5000 bidrag

Da vi begynte designprosessen for mer enn to år siden, bestemte vi oss for å designe den reiseradioen vi selv ønsket oss

Red Dot Design Award er en anerkjente produktkonkurranse, og en ekspertjury har nå gitt sitt «Red Dot»-merke for høy designkvalitet til den norskutviklede digitalradioen.

– Vi er glade og stolte over å motta denne annerkjennelsen av det arbeidet vi har lagt ned i Pinell GO. Da vi begynte designprosessen for mer enn to år siden, bestemte vi oss for å designe den reiseradioen vi selv ønsket oss. Lyd, brukervennlighet og utseende var blant det som stod høyt på prioriteringslisten. Og det er jo veldig hyggelig å få enda en bekreftelse på at resultatet ble vellykket, sier designeren bak radioen Andreas Erlandsen i en pressemelding.

Prisutdelingen gikk av stabelen i Essen i Tyskland i starten av juli, og de internasjonale ekspertene i juryen evaluerte 4.815 bidrag fra 53 land.

Pris nummer to

– Bare de beste produktene mottar en pris fra juryen. Dette er spesielt reflektert i andelen vellykkede oppføringer i Red Dot Award, som er høy sammenlignet med andre internasjonale designkonkurranser. Derfor kan vinnerne være stolte av sine prestasjoner, med sine bidrag sto de ut fra resten, sier professor Peter Zec, initiativtakeren til Red Dot Design Award.

Norske Pinell vant også i 2011 en Red Dot award, den gangen for radioen Pinell Dynamic.

Pinell GO er en DAB+ og FM-radiotilpasset de kravene norske forbrukere har til en reiseradio – som god brukervennlighet, lang batterilevetid og god lyd i et portabelt og praktisk format. Pinell GO ble også kåret til Årets digitalradio av Stiftelsen Elektronikkbransjen i 2013/2014.

Powered by Labrador CMS