Hiddn coCrypt

Pressemelding fra Hiddn Security 31. august 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Verdens sikreste minnepinne er norsk

Norske Hiddn Security lanserer verdens sikreste minnepinne. Krypteringsteknologien møter de strengeste sikkerhetskravene i flere NATO-land som USA og Norge, og gir den største tryggheten for sensitive data på farten.

Norske Hiddn Security utvikler krypteringsteknologi og produkter som gir den høyeste graden av sikkerhet for data på PC-er og minnepinner. Selskapet designer, utvikler og markedsfører avanserte krypteringsprodukter basert på sin egenutviklede og patenterte teknologi. Teknologien møter de strengeste kravene fra sikkerhetsmyndigheter i USA og Nasjonalsikkerhetsmyndighet (NSM) i Norge. Nå lanserer Hiddn Security verdens sikreste enhet for data som skal transporteres – Hiddn coCrypt.

- Denne lanseringen har vi store forhåpninger til. Vi anser dette som verdens sikreste transportform for sensitive data. Den vil være til nytte for alle virksomheter som skal styrke personvernet, eller beskytte virksomhetskritisk informasjon. Dette gjelder særlig offentlig sektor, helsevesenet, forsvaret, og alle private aktører som skal unngå at data havner i feil hender, sier Gudmundur Einarsson, som er administrerende direktør i Hiddn Security.

- Vi ønsker med vår sikkerhets- og krypteringsteknologi å bli en av IT-Norges neste eksportsuksesser, legger han til.

Minnepinnen kommer med to-faktorautentisering. Det betyr at dataene må låses opp med både et smartkort, og et passord man selv velger. Dette kan bestå av både tall, bokstaver og tegn. I tillegg kommer Hiddn coCrypt med eksternt microSD-minne som gjør at man kan transportere med seg store mengder data. Minnepinnen kan heller ikke infisere PC-er og andre enheter med virus og andre elektroniske trusler på grunn av innebyggede funksjoner som blokkerer skadelig kode fra å kjøre.

- Produktet er særlig egnet når man skal ha med seg sensitive data til møter, eller når man skal ha tilgang til kritisk informasjon utenfor kontorlokaler. Krypteringen kan ikke knekkes, og sikringsmekanismene hindrer informasjonen fra å falle i feil hender, sier Einarsson.

- Selv om minnepinner mistes eller stjeles, kan ikke beskyttelsen knekkes. Man må ha både smartkortet og passordet for å få tilgang til innholdet, sier Einarsson.

Teknologien er utviklet i Norge og produseres i Østfold og på Hadeland. Nedslagsfeltet er hele den vestlige verden, og vil være tilgjengelig fra it-forhandlere som retter seg mot bedriftsmarkedet og offentlig sektor. Beskyttelse av sensitive data vil bli stadig viktigere frem mot innføringen av nye personvernlover i 2018. Når EU og Norge skal rette seg etter General Data Protection Regulation (GDPR), vil tilsynsmyndigheter i EU og Datatilsynet i Norge kunne gi virksomheter bøter på inntil €20 millioner eller fire prosent av årlig omsetning om sensitive personopplysninger kommer på avveie.

- Det gjør beskyttelse av data og IT-sikkerhet til et styre- og topplederansvar, sier Einarsson.

- Mangel på god sikkerhetskultur kan blir dyrt og direkte ødeleggende for virksomheters rykte på både kort og lang sikt. Våre løsninger gir nærmest idiotsikker beskyttelse for de dataene sikkerhetsansvarlig helst ikke ønsker at fagpersoner har med seg ut av huset. Vi tilbyr Ole Brumms «ja, takk. Begge deler» metode, ved at man nå trygt kan ha med seg sensitive data utenfor kontorplassen, sier han.

Powered by Labrador CMS