SAMSUNG SATSER PÅ SUPER-SKJERM

– Dette er verdens første nettbrett med høyoppløst Super amoled-skjerm, i en enhet med samme tykkelse som fem kredittkort.

Publisert Sist oppdatert

Michael Abary, senior visepresident i Samsung Electronics America, presenterte Samsung Galaxy Tab S for verdenspressen under et arrangement i Radio City Music Hall i New York 12. juni. Reise og opphold for fagbladet Elektronikkbransjen er betalt av Samsung.

– Samsung så behovet for et nettbrett som virkelig gjør det behagelig videobilde på en 16:9-skjerm. Undersøkelser viser at video er det nest viktigste bruksområdet, så vidt slått av nettsurfing. Dette er vårt tynneste og letteste nettbrett, og Super amoled-skjermen viser flere farger og detaljer enn noen gang. Dette handler ikke bare om antall bildepunkter, men også kvaliteten på disse.
Fargebredden er større og kontrasten dypere, nesten på linje med fargespekteret i det virkelige liv og 90 prosent av Adobe RGB som de profesjonelle bruker. Dette er langt større enn på tradisjonelle sRGB-nettbrett, og må virkelig oppleves. Kontrastnivået er 100 ganger bedre, og det sorte er helt sort siden bildepunktene kan slås helt av, sier Abary.

Nytt flaggskip

Super amoled-skjermen har en oppløsning på 2560x1600 bildepunkter (WQXGA).

Kontrastnivået er 100 ganger bedre, og det sorte er helt sort siden bildepunktene kan slås helt av

Norsk nøkkelkundesjef i Samsung, Christian de Lange, karakteriserer Tab S som et banebrytende produkt, der listen er betydelig løftet når man ser på hva som ellers finnes i markedet.

– Dette er den største og viktigste lanseringen vi har hatt i kategorien. Det er aldri tidligere blitt laget et nettbrett med denne skjermoppløsningen, og man kan enkelt se forskjellen. Dette er vårt nye flaggskip, et fantastisk produkt, sier de Lange til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Dere viser her i New York friskt Galaxy Tab S ved siden av Apples Ipad med retina-skjerm. Er dette noe dere vil anbefale handlerne også å gjøre?

– Det må de bestemme selv, men dette viser tydelig kvalitetsforskjellen på de to skjermene. Dette er en veldig fin måte å demonstrere hva Super amoled betyr for brukeropplevelsen, sier de Lange.

Michael Abary sier Samsung har videreutviklet teknologien som automatisk tilpasser bildet til omgivelsene.

Bedre også utendørs

– Et nettbrett skal kunne brukes over alt. Hvitbalansen justeres automatisk, og brukeren kan velge mellom kino-, foto- og basismodus.
Utendørsbruk blir noe helt annet, og refleksen er 40 prosent mindre enn på konvensjonelle LCD-skjermer, fremholder Abary for verdenspressen.

Ifølge en pressemelding skal Tab S justere metning og skarphet etter hvilken applikasjon som brukes, fargetemperaturen og belysningen i omgivelsene.

– Galaxy Tab S kan brukes utendørs uten problemer da skjermen viser klare og naturlige farger selv i sterkt sollys, heter det.

Galaxy Tab S kom i norske butikker 4. juli, i fargene Dazzling White og Bronze Titanium i størrelsene 8,4 og 10,5 tommer. Begge størrelsene finnes i 4G- og wifi-versjon, og har Exynos 5 Octa (1,9 GHz Quadcoreog1,3 GHz Quadcore)-prosessor. Tab S kjører på operativsystem Android 4.4 (Kitkat), har Wifi 802.11 a/b/g/n/ac Mimo, Wifi Direct, Bluetooth 4.0 og IrLED. RAM-minnet er 3GB, internminnet 16 eller 32GB, og micro-SD støttes opp til 128GB.

Kan ringe via mobilen

– Tab S bruker mindre strøm, og batteriet holder til elleve timer video. Vi har samlet innholdet på ett skjermbilde, slik at man får bedre oversikt og lettere tilgang. Netflix vises i HD, vi har videreutviklet magasin-funksjonaliteten i applikasjonen Papergarden, og WatchOn er navnet på den innebygde TV-guiden. Et samarbeid med Google Play gir brukeren tilgang på mer gratis innhold, takk til Google, Netflix, Flipboard og alle våre andre partnere som har gjort det mulig å gi denne brukeropplevelsen, sier Abary.

Samsung har med Galaxy Tab S ønsket å legge til rette for at man kan gjøre flere ting samtidig, man skal kunne surfe, se video, dele filer og ringe uten å tenke på å lukke applikasjoner. Man kan ringe og motta samtaler fra mobilen direkte i Tab S via funksjonen Call Forwarding, man kan svare på telefonen mens den lades i et annet rom, og dra innhold over til telefonen
via Sidesync 3.0 - også samtidig med at man er i en samtale. Quick Connect skal gjøre det enklere å kople Tab S til andre enheter, mens

Remote PC kan brukes til å styre PCen fra nettbrettet. Det ligger også en komplett Office-pakke ferdig installert i nettbrettet.

Fingeravtrykk-leser

– At det er mulig å bruke nettbrettet til å gjennomføre samtaler via smarttelefonen, og samtidig for eksempel sende filer, hvor viktig er dette?

– Noen vil selvsagt synes dette er greit å kunne flytte filer sømløst, mens andre ikke har behov for dette, sier de Lange til fagbladet Elektronikkbransjen.

Tab S er Samsungs første nettbrett med fingeravtrykk-skanner. Denne kan kjenne igjen åtte brukere, og de Lange legger vekt på muligheten man har til å dele nettbrettet med andre der hver enkelt logger seg på sitt område.

– Med fingeravtrykksleseren kan alle i familien logge inn sikkert og få direkte tilgang til sitt innhold. Når barna vil bruke nettbrettet kan de logge inn i Kids Mode, tilpasset med morsomme apper der foreldrene har full kontroll over hvilket innhold de har tilgang til. Nettbrett er noe man i mye større grad enn en telefon faktisk deler, mener de Lange.

– Her i Radio City Music Hall sammenligner dere Tab S direkte med markedslederen Apple. Hvor langt unna er dere førsteplassen?

– Markedsandelene varierer fra måned til måned, men vi ligger ifølge GFK i Norge på mellom 35 og 40 prosent.

Egen skjermteknologi

– Hva vil denne lanseringen bety for deres posisjonen i kategorien?

– Vi har ikke andre forventninger enn at Tab S vil selge veldig godt.

– Hva er hovedmålgruppen?

– Dem som skal ha det aller beste som er på markedet, og som er villig til å betale for det. De må kjøpe en Tab S, siden ingen andre er i nærheten, sier de Lange.

– Det ble sagt under lanseringen at produktspekteret vil utvides. Hva blir det neste?

– Vi har allerede et nettbrett på 12,2 tommer, Galaxy Tab Pro, men etter det jeg kjenner til er det ingen konkrete planer om å komme med en Super amoled-variant i denne størrelsen siden det er snakk om en kostbar skjermteknologi, sier de Lange.

I begge disse seriene er det Samsungs egen skjermteknologi som er brukt.

– Dere legger vekt på skjermkvaliteten, med høyere oppløsning og et bredere fargespekter. Hvor viktig vil den øvrige maskinvaren og programvaren være?

15.000 Marvell-titler

– Vi håper det vil bety mye for kundene, og vi tilbyr en global innholdsløsning, som etter hvert tilpasses Norge, som blant annet inneholder 15.000 titler fra Marvell, gratis tilgang til en rekke kjente magasiner, 22 millioner gratis låter på Google Play, og mye annet.

– Hva har dere på tilbehørssiden?

– Book Cover gir, med sine tre lag, gir en behagelig opplevelse både når du leser, skriver eller ser på video. Vil du ha et etui med en slankere design passer Simple Cover perfekt, og med Bluetooth Keyboard får du et ergonomisk utformet tastatur som er både tynt og som gir god beskyttelse. Vi har også egne hodetelefoner, godt egnet til Tab S, sier de Lange.

Priser: Tab S 10.5 4G: 5.300,-, Tab S 10.5 Wifi: 4.400,-,

Tab S 8.4 4G: 4.400,- og Tab S 8.4 Wifi: 3.500,-.

Powered by Labrador CMS