HP Sure View

Pressemelding fra HP 26. august 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

HP introduserer verdens første notebook med integrert skjermfilter som hindrer innsyn på PC-skjermen

HP har lansert verdens første PC med integrert skjermfilter. HP Sure View er en ny valgmulighet for HP EliteBook 1040 og HP EliteBook 840 og beskytter mot innsyn på PC-skjermen, eller såkalt visuell hacking, kun ved et par tastetrykk.

“I dag jobber man mer i omgivelser utenfor kontoret enn tidligere, og er dermed mer utsatt for innsyn på PC skjermen. I slike situasjoner åpnes også muligheten for at uvedkommende kan komme til å se konfidensiell informasjon bare ved å se på skjermen, for eksempel om du er pendler og velger å bruke tiden på toget til å jobbe. Muligheten til å velge HP Sure View på Elite notebooks gir frihet til å jobbe overalt uten bekymring for at andre skal se skjermen», sier Anders Bo Forsdahl, produktsjef for PCer for bedriftsmarkedet i HP Norge.

HP Sure View aktiveres ved å trykke fn etterfulgt av f2-tasten. Kun med to tastetrykk reduseres opp til 95 prosent av lyset for den som ikke sitter rett foran skjermen, og dette hindrer uønsket innsyn fra siden.

Det er 3Ms optiske filmteknologi utviklet gjennom mer enn 20 år som er integrert i HP Sure View og gjør det mulig å hindre innsyn på skjermen. Dette er mer og mer aktuelt ettersom man jobber mer mobilt enn før og ofte befinner seg i omgivelser utenfor kontoret.

Visuell hacking er en reell trussel for en bedrifts sensitive data. “Global Visual Hacking Experiment” er en studie nylig gjennomført av Ponemon Institute på oppdrag fra 3M. Studien viser at hele 9 av 10 forsøk på å skaffe seg sensitiv informasjon bare ved å se på en annens PC-skjerm, er vellykket.

Muligheten for visuell hacking reduseres kraftig ved å ta i bruk PCer hvor denne teknologien er integrert.

Priser og tilgjengelighet

HP Sure View er forventet tilgjengelig som en valgmulighet på EliteBook 840 og EliteBook1040 Full HD i løpet av september/oktober.

Powered by Labrador CMS