RASKERE SMART-TV MED ANDROID

– Vi er stolte av å introdusere den første android-TVen. Dette vil virkelig gjøre TVen til den sentrale underholdningsnavet i huset.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Nico Vernieuwe, salgsdirektør i TP Vision som selger Philips-TVer, under IFAs globale pressemøte.

– Vi gir brukerne tilgang til Google Play. Dette endrer fullstendig hvordan vi interagerer med brukerne via TVen, og vil være et paradigmeskifte i TV-industrien. Vi tilbyr for eksempel optimaliserte spill for TVene våre, noe som endrer hvordan du spiller hjemme. Noen spill ligger ferdig installert, andre kan lastes ned fra Google Play, sier Vernieuwe.

John van Lin er global direktør for smart-TV i TP Vision.

Det Android-baserte operativsystemet er mye raskere enn i vanlige smart-TVer

– Dette er den første TVen med operativsystemet til Android som blir lansert i Europa. Det er i norske butikker i løpet av sommeren, først med en 55 tommer. På IFA i september vil vi vise flere størrelser, sier van Lin til fagbladet Elektronikkbransjen.

Google TV

– Vi har hørt om Google TV og Android TV tidligere, hva er nytt med dette?

– Dette er en Android-basert smart-TV, som ikke bare har tilgang til de vanlige applikasjonene som Netflix, men også applikasjonene som finnes i Google Play. Det er en Chrome-nettleser innebygd, for enkel navigasjon på internett. Fjernkontrollen som følger med TVen har et QWERTY-tastatur på baksiden, sier van Lin.

– Hva kan du si om samarbeidet mellom Google og Philips i forbindelse med denne TVen?

– Vi har sammen videreutviklet operativsystemet Android 4.2.2 Jellybean, og har utstyrt TVen med en prosessor beregnet på dette. Google har foretatt noen endringer når det gjelder hvilke apper som er tilgjengelig i Google Play, slik at de er egnet for bruk på TVen. Dette er applikasjoner som opprinnelig er utviklet for håndholdte enheter, og for eksempel vil apper som krever en GPS-mottaker ikke være tilgjengelig, sier van Lin.

Raskere operativsystem

– Hvilke fordeler har brukerne med den nye TVen?

– I tillegg til det jeg allerede har nevnt, er det Android-baserte operativsystemet er mye raskere enn i vanlige smart-TVer.

– Hva med oppløsningen på applikasjonene, når de blir vist på en 55-tommer?

– TVen blir tilgjengelig i to versjoner i sommer; Ultra HD og Full HD. Siden stadig flere apper er tilpasset håndholdte enheter med høyere oppløsning, vil de se bedre ut på TVen. Vi vil se en stadig bedre oppløsning i appene fremover, sier van Lin.

Vernieuwe sier i sin presentasjon at interaksjonen med TVen er viktig.

– Vi lanserer en ny fjernkontroll med 8000-serien med fullt tastatur på baksiden. Stemmekontroll er en annen funksjon, og stemmesøk kan for eksempel brukes der man kanskje ikke vet hvordan ordet staves. Man kan laste ned My Remote App, slik at man kan styre og interagere med nettbrett og smarttelefoner. Også dette endrer spillereglene i bransjen, mener Vernieuwe.

Ny Ambilight

Philips løsning for opplysning av veggen bak TVen, Ambilight, feirer ti års-jubileum.

– Vi har fornyet denne unike funksjonen, og gir brukeren mulighet til å endre stemningen i rommet. Nye Ambilight reagerer mye raskere og lyset er blitt sterkere, for at spillopplevelsen skal bli bedre. En ny funksjon er at lysstyrken økes ved en scoring hvis man ser en fotballkamp, sier Vernieuwe.

8000-serien har et kamera som kommer frem når brukeren trenger det, og en ny mikrodimming-teknologi som ytterligere skal forbedre bildekvaliteten.

– Totalt har vi med denne lanseringen forbedret TV-opplevelsen til noe utenom det vanlige, mener Vernieuwe.

Powered by Labrador CMS