FLERE NORDMENN PÅ NETT

Vi får stadig flere oppkoblede dingser, og høy fart på bredbåndet er viktig for norske forbrukere.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en undersøkelse gjennomført av Kabel Norge og analysebyrået Norstat. Blant funnene er at to av tre nordmenn oppgir at deres husstand har kjøpt enda flere dingser som bruker internett i løpet av det siste året, og 14 prosent oppgir at hjemmet har anskaffet mer enn tre nye nettilkoblede enheter de siste 12 månedene.

Tre millioner nye dingser

Dette er enda et bevis på at bredbånd er noe de aller fleste nordmenn har et aktivt forhold til

– Nordmenns interesse for nytt nett-utstyr er fremdeles svært stor, og er med på å drive den høye økningen i bredbåndsbruk vi i Kabel Norge ser år for år på rundt 60 prosent. Kabel Norges medlemmer kan leverer superbredbånd til over halvparten av Norges befolkning, og er glade for at vi kan være med på å gi nordmenn bredbånd i verdensklasse som gjør denne sterke veksten mulig, sier Øyvind Husby, styreleder i Kabel Norge, i en pressemelding.

 Den samme undersøkelsen ble gjennomført for ett år siden, og da svarte tilnærmet like mange at husstanden hadde skaffet 1-2, 3-5 eller flere nett-tilkoblede enheter siste kalenderår. Hvis tallene regnes om i forhold til antallet norske husstander, indikerer undersøkelsen at norske husstander har skaffet seg nesten tre millioner flere nett-tilkoblede enheter bare de 12 siste månedene. Og i fjor økte mengden nett-utstyr like mye.

– I sum innebærer dette at norske hjem flommer over av nett-tilkoblet utstyr. Nordmenn venner seg til å bruke nett i alle slags situasjoner og på alle mulige typer skjermer, sier Husby i meldingen.

Stadig flere enheter

Veksttakten bekreftes også av det antallet nett-tilkoblede enheter nordmenn oppgir at de har hjemme. 33 prosent av norske husstander oppgir at de har 1-2 enheter hjemme som bruker nett-tilgang. 34 prosent oppgir at husstanden har 3-5 nett-enheter, mens hele 33 prosent oppgir at husstanden har enda flere nett-tilkoblede enheter. I fjor var denne andelen på kun 22 prosent.

– Dette er første år hvor én prosent faktisk oppgir at deres husstand har over 20 enheter med nett-tilgang, sier Husby.

Og med alle disse enhetene som trenger nettilkobling er det kanskje ikke noen overraskelse at 60 prosent av alle nordmenn mener de trenger raskere bredbåndstilkobling.

Viktig i hjemmet

Nordmenns bredbåndsbehov har vært i rask utvikling i mange år, og selv med en sterk vekst takt de siste årene tyder ingenting på at veksten dabber av, sier Kabel Norge i en pressemelding. De har gjort en demografisk representativ undersøkelse som viser at 60 prosent av alle norske husstander oppgir at de har behov for enda raskere bredbåndstilknytning enn de har i dag. Hver fjerde husstand oppgir at de har brukt for raskere bredbånd i stor eller svært stor grad.

– Dette er veldig høye tall, spesielt fordi vi vet at mange husstander alt har skaffet seg svært raske bredbåndslinjer. Kabel Norges medlemmer kan levere superbredbånd til over halvparten av den norske befolkningen, og det er gledelig at mange ønsker å utnytte mulighetene vi kan gi de fremover, sier Øyvind Husby, styreleder i Kabel Norge.

Ifølge pressemeldingen viser undersøkelsen også at nordmenn flest har et svært bevisst forhold til den bredbåndstilknytningen de har. Kun tre prosent av Norges befolkning svarer ”vet ikke” på om behovet er økende.

 – Vi ser vanligvis en langt høyere andel ”vet ikke”-svar når vi spør om bruken av tekniske tjenester. Dette er enda et bevis på at bredbånd er noe de aller fleste nordmenn har et aktivt forhold til, sier Husby.

Powered by Labrador CMS