Sony L-CW275, VPL-FH31 og VPL-FH36

Pressemelding fra Sony 29. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony styrker sin serie av installasjonsprojektorer med nye toppmodeller

Sony lanserer nå nye projektormodeller som er rettet mot installasjonsmarkedet, og som leverer høyest mulig ytelse i sine respektive klasser. De nye modellene VPL-CW275, VPL-FH31 og VPL-FH36 innehar alle funksjonene som kjennetegner Sonys serie av projektorer, som BrightEra™ 3LCD Inorganic Panel-teknologi, funksjoner for energieffektivisering, installasjonsfleksibilitet og en lav totalkostnad. Alle disse funksjonene forenes i et moderne ”blend-in”-design som gjør at de nye modellene enkelt kan gli inn i de fleste bedrifts- og utdanningsmiljøer, samt i andre enkle installasjonsmiljøer.   Sonys bildeteknologi gjør disse projektorene i stand til å levere høyere bildekvalitet med betydelig klarere og mer naturlige farger, samt god brukervennlighet på tvers av ulike bruksområder, uansett om de brukes i et auditorium, en forelesningssal eller et stort møterom.  

”Med disse nye projektormodellene sender vi et tydelig signal til installasjonsmarkedet om at Sony jobber hardt for å levere den beste porteføljen av projektorer som tilfredsstiller mange ulike behov og ytelseskrav blant profesjonelle brukere,” sier Øyvind Fritzen i Sony Professional Norge.  

”Høy bildekvalitet, fleksibilitet, brukervennlighet og problemfritt vedlikehold gjør at vårt nyeste projeksjonssystem gir brukerne mest mulig valuta for pengene,” sier Øyvind Fritzen.  

VPL-CW275

Den nye modellen VPL-CW275 er en forlengelse av Sonys eksisterende CW255-installasjonsprojektorserie. VPL-CW275 gir lysnivåer på opptil 5100 lm (i «high lamp»-modus), og er dermed en av de mest lyssterke WXGA-modellene i sin klasse, hvor man typisk finner projektorer i 4000 lm-området.  

Den nye modellen gir også et kontrastforhold på 3000:1, og en rekke ulike innganger og utganger, som RGB-video og -audio, HDMI, RJ45- eller RS232C-kontakter, samt LAN-tilkobling. I tråd med Sonys energieffektive produktdesign er VPL-CW275 utstyrt med funksjoner som reduserer strømforbruket, forlenger lampens levetid og bidrar til reduserte driftskostnader. ECO MODE-knappen på projektorene eller fjernkontrollene lar projektorene bli brukt med en skreddersydd kombinasjon av innstillinger for energieffektivisering, deriblant en autodimmingsfunksjon for lampen. Dette kan redusere lampens strømforbruk med om lag 15 prosent, i tillegg til at en strømbesparende modus automatisk skrur av projektoren etter et gitt tidsrom.  

En ny Picture Muting-funksjon kan ved behov skru bildet av med ett enkelt trykk på fjernkontrollen. Denne funksjonen kan for eksempel brukes ved klassebytter i klasserom eller som et verktøy for å rette oppmerksomheten bort fra skjermen i bedrifter. Lampens strømforbruk blir redusert til om lag 30 prosent (i ”blank image muting”-modus), og det er ikke noe behov for å skru strømmen helt av og på igjen, noe som sparer verdifull tid, penger og lampelevetid.  

For å gjøre projektoren enklere å installere har VPL-CW275 et ”lens shift”-område på +/- 5 prosent i vertikal retning og +/- 3 prosent i horisontal retning. Den kan også redusere keystone-forvrengning med +/- 30 grader i vertikal retning og +/- 20 grader i horisontal retning. Dette forhindrer uklare og forvrengte bilder, og gjør projektorene mer fleksible ved installasjon. Den nye modellen har også skjermtilpasning for installasjonsjustering og åtte punkts bilde-warping for justering mot konkave og konvekse projeksjonsflater.  

VPL-FH31 og VPL-FH36

Sonys nye projektorer VPL-FH31 og VPL-FH36 skal erstatte de eksisterende modellene VPL-FH30 og VPL-FH35. Disse nye WUXGA-projektorene for profesjonelle brukere er basert på Sonys BrightEra™ 3LCD-teknologi, og er godt egnet for universiteter, bedrifter, museer og medisinske bruksområder, hvor installasjonsfleksibilitet, problemfritt vedlikehold og stilrent ”blend-in”-design er viktig. VPL-FH36 og VPL-FH31 er designet for å kunne brukes i miljøer med stor takhøyde, og er tilgjengelig i hvit farge.  

Begge projektorene er i stand til å levere «lens shift»-områder på ekstreme +/- 60 prosent i vertikal retning og +/- 32 prosent i horisontal retning, i tillegg til at en Image Warping-funksjon justerer bildets hjørner og sider til en hvilken som helst konveks eller konkav flate. En ny Portrait Mode-funksjon (kun VPL-FH31) gir ytterligere fleksibilitet i installasjonen, hvor installasjonsposisjonen kan snus mot klokken. Den innebygde Edge Blending-teknologien muliggjør installasjon av flere projektorer for å skape ett stort sømløst og enhetlig bilde.  

Bildekvaliteten fra VPL-FH31 og VPL-FH36 er best i klassen. Med en oppløsning på 1920x1200 leverer projektorene Full HD-kompatibilitet med en manuell zoom på om lag 1,6x, noe som muliggjør en bildeforstørrelse på alt fra 40 til 600 tommer. VPL-FH31 har en lysstyrke på 4300 lm (i «high lamp»-modus), mens VPL-FH36 har en lysstyrke på 5200 lm. Et 12-bits 3D Gamma Correction-kretskort gjør at projektorene gir svært nøyaktig gammakorreksjon, noe som gir mykere overganger og en rikere gråskala.  

De nye modellene gir også overlegne driftsfordeler og solid kostnadseffektivitet. Ved typisk bruk har filtrene en rengjøringssyklus på om lag 15 000 timer. Dette oppnås gjennom et Quad Filter System som sørger for at filtrene kun må rengjøres når lampen byttes, selv under vanskelige forhold. Dette bidrar til besparelser på både tidsbruk og kostnader til vedlikehold.  

Et kraftig «AV asset management»-programvareverktøy lar brukerne overvåke og kontrollere projektorer i forskjellige rom. Verktøyet er koblet til hvert rom, og viser systemet og projektorens strømstatus, gjenværende tid til lampeutskifting, varsler og annen viktig informasjon. Dette grensesnittet gjør det enkelt for AV-ansvarlige å håndtere og gi støtte til hvert enkelt rom.   

VPL-CW275 vil være tilgjengelig i Europa fra og med slutten av november, mens VPL-FH31 og VPL-FH36 blir tilgjengelige i januar 2013.

Powered by Labrador CMS