Sony Vaio E 14P

Pressemelding fra Sony 16. april 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Gå våren i møte med VAIO E 14P fra Sony

Elegant og stilig bærbar PC med fargerike detaljer

• Nytt og stilig ”omslagsdesign” med fargerike detaljer

• xLOUD, Clear Phase og Dolby Home Theatre V4 leverer høy og klar lyd

• Bakbelyst tastatur og stor multiberøringspekeplate

• Strømbesparende utforming med lang batterilevetid, hybrid grafikk og Rapid Wake + Eco  

Denne våren kan du uttrykke din personlige stil med VAIO E 14P – Sonys nye 14-tommer som er laget for å gjøre hverdagen din enklere.

Uansett om du er hjemme, på skolen eller på café skiller den nye VAIO E-serien seg ut med sitt myke og elegante ”omslagsdesign”. PC-en finnes i tre flotte farger – hvit, svart eller rosa – og blir understreket av dekorlinjer i komplementære farger som løper rundt kanten, lokket, pekeplaten og tastaturet. Høyttalerdekselet i aluminium er også med på å gi PC-en sitt elegante utseende.  

Med sine atskilte taster er også tastaturet romslig og behagelig å skrive på, og bakbelysningen gjør at du ikke taster feil selv om du sitter og skriver i mørket. Bakbelysningen aktiveres av en sensor som registrerer lysnivået i omgivelsene, og denne kan også dempe skjermlysstyrken for å spare strøm i svakt opplyste omgivelser.  

Den store multiberøringspekeplaten har en klikkbar overflate som gjør det enkelt å ha kontroll uten knapper, og du har nok av plass til å både surfe på nettet og redigere bilder ved å rulle, trykke og zoome med fingertuppbevegelser.  

Gesture Control er en helt ny VAIO-funksjon som lar deg kommunisere med PC-en din ved hjelp av enkle håndbevegelser. Ved å holde hånden foran webkameraet og gjøre en sveipende bevegelse til høyre eller venstre kan du bla deg gjennom nettsider eller et fotoalbum. Ved å trekke hånden nedover kan du sette en musikkavspilling eller en lysbildefremvisning på pause, eller du kan bruke roterende håndbevegelser til å justere volumet på musikken opp eller ned. Gesture Control er for øyeblikket støttet av Windows Media Player, Internet Explorer 9, PowerPoint og PowerDVD.  

Med PC-ens innebygde HD-webkamera basert på ”Exmor for PC” blir videosamtaler klare og skarpe, og venner og familie kommer til å bli glade for å kunne se deg med skarpere detaljer, høyere kontrast og dypere farger – selv i svak belysning, hvor andre webkameraer sliter med kornete og utydelige bilder.  

Sonys nye VAIO E 14P leverer flott og klar lyd som står til PC-ens elegante utseende. Sonys egne xLOUD- og ClearPhase-teknologier øker volumnivået uten at lyden blir forvrengt, og gjør det til en fornøyelse å se på film og spille spill. Alternativt kan du bytte til Dolby Home Theatre V4, som gir deg fyldig og virkelighetstro lyd – uansett om du bruker PC-ens innebygde høyttalere, eksterne høyttalere eller hodetelefoner.  

VAIO E-seriens strømbesparende utforming holder deg oppe og går i lang tid, uansett om du jobber eller spiller spill. PC-en har en batterilevetid på opptil syv timer[1], og det gir deg nok av strøm til både forelesningsnotering, nettsurfing og Facebook-kikking.  

PC-en har støtte for hybrid grafikk, og bruker derfor en dedikert GPU når du kjører tunge applikasjoner som spill og video- eller fotoredigeringsprogrammer. Når oppgavene ikke er like krevende skrus den dedikerte GPU-en av, slik at du får lenger batterilevetid. Batterivarigheten utvides også av den strømbesparende skjermen og de energieffektive prosessorene, i tillegg til det innebygde optiske drevet som ikke bruker strøm i det hele tatt når det ikke er i bruk.  

Den nye funksjonen Rapid Wake + Eco gjør deg klar til innsats på et blunk når du har dårlig tid. Denne strømsparende modusen sender PC-en inn i en dyp søvn hvor den bruker svært lite strøm, og her kan den holde seg i opptil ti dager[2]. Du trenger bare å åpne PC-lokket, så er du oppe og går på noen få sekunder – med programmer og filer akkurat som du forlot dem.  

Hvis mobiltelefonen din skulle gå tom for batteri mens du er på farten og det ikke finnes noe strømuttak i nærheten kan du lade den opp ved hjelp av VAIO-en. Det er bare å koble den til via USB – selv når PC-en er avskrudd eller i dvalemodus.  

Det å organisere, redigere og dele mediesamlingen din med andre er en ren fornøyelse med VAIO E-serien. Sonys PlayMemories Home, som du får med på kjøpet, gjør det lekende lett å fikse på bilder og videoklipp, og gjør det å lage filmer og selv 3D-innhold enklere enn noen gang.  

Den nye VAIO E-serien er tilgjengelig i rosa, svart eller hvit utførelse. Andre farger og konfigurasjonsalternativer kan bestilles gjennom Sonys nettbutikk.  

Du kan også gjøre VAIO-en din mer personlig med en Bluetooth-mus eller et mykt reiseomslag som står i stil til PC-en.

Sonys nye VAIO E 14P blir tilgjengelig i butikk i løpet av april, og får en veiledende utsalgspris på 6500 kroner.

Powered by Labrador CMS