KJAPP SURFING PÅ T-BANEN

Fra i dag kan rundt 70.000 daglige reisende med Grorudbanen surfe med høye hastigheter inne i T-banetunellene mellom Risløkka og Vestli.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Netcom i en pressemelding. I samarbeid med Oslo Kommune og Sporveien har Netcom, Telenor og Tele2 bygget ut høyhastighets mobilnett inne i tunellene, og 24. januar ble de første senderne slått på.

Forventer rask nettilgang

Økt netthastighet gir bedre og mer attraktivt kollektivtilbud, enten du bruker reisetiden til underholdning eller jobb

– Våre mobilvaner har endret seg radikalt, og nå som vi surfer mer enn vi ringer med mobilen, har vi høye forventninger til fart og kapasitet. Derfor er det veldig hyggelig å kunne tilby superrask mobilsurfing for de reisende med Grorudbanen, også inni tunnelene. Nå kan de sende e-post, sjekke sosiale medier og lese nyheter uforstyrret hele veien hjem, sier August Baumann, administrerende direktør i Telia Sonera Norge, i meldingen.

I løpet av 2015 vil alle Oslos T-banetuneller ha høyhastighets mobilnett.

– Dette er en viktig milepæl for kollektivreisende på Grorudbanen, og jeg ser frem til vi kan tilby 4G over hele T-banenettet, sier Guri Melby, byråd for miljø- og samferdsel i Oslo.

Utbyggingen er gjennomført som et spleiselag mellom Telenor, Netcom og Tele2, og kunder av alle de tre teleoperatørene vil oppleve at de allerede nå kan surfe med høye hastigheter inne i tunellene på Grorudbanen.

– Dette er en veldig bra start og muligheten for rask surfing på T-banenettet er sterkt etterspurt, sier konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø.

Må bygge om natten

Utbygging av høyhastighets dekning på T-banenettet i Oslo er en tidkrevende oppgave, fordi jobben må gjøres i løpet av cirka fire nattetimer når T-banen er stengt.

Derfor tar det tid å komme i mål med utbyggingen, men dekning på enkeltstrekninger vil åpnes fortløpende etterhvert som utbyggingen er ferdig. Grorudbanen er først ute fordi denne var stengt en periode i høst, og dermed fikk operatørene tilgang til tunellene over tid og kunne bygge ut raskere her.

– Rask datahastighet på t-banen har vært et ønske fra kundene lenge, og vi er glade for å være i gang med å innfri dette nå. 3G og 4G i tunnelene på t-banen er helt i tråd med våre ambisjoner om å være i front; vi skal dekke hele landet med høyhastighets mobilt internett i løpet av fem år, sier dekningssjef i NetCom, Tommy S. Johansen.

Også Ruter ønsker det nye tilbudet velkommen.

– Vi er glade for at arbeidet med utbygging av høyhastighets mobilnett nå er i gang, slik at vi fra 2015 kan surfe i hele t-banenettet. En stor fordel med å reise kollektivt er jo at vi kan gjøre andre ting enn å følge med i trafikken. Økt netthastighet gir bedre og mer attraktivt kollektivtilbud, enten du bruker reisetiden til underholdning eller jobb, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter.