Panasonic Toughbook CF-C2

Pressemelding fra Panasonic 29. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

PANASONIC LANSERER SIN FØRSTE TOUGHBOOK MED WINDOWS 8: DET NYE SEMI-ROBUSTE OG KONVERTIBLE NETTBRETTET TOUGHBOOK CF-C2

Panasonic lanserte i dag Toughbook CF-C2, som er en av de mest holdbare og fleksible forretningskonvertible PC-er designet for salgsansatte, feltingeniører og helseansatte. Enheten er den første Toughbook som er designet for å ta i bruk fordelene av det nye operativsystemet Windows 8.

Toughbook CF-C2 er designet for mobile arbeidere som har behov for å utføre flere oppgaver samtidig og ha flere muligheter for ulike metoder for dataregistrering ved hjelp av en PC med høy ytelse og 12,5" HD-skjerm. Den nye Toughbook CF-C2 er mer robust, mer kompakt og har et nytt og forbedret system for enda mer stabil drift.

Datamaskinens 5-finger-multi-touch berøringsskjerm kan brukes både i nettbrettmodus og lukket modus. På grunn av sitt robuste, forbedrede og treleddede system er skjermen alltid stabil ved berøring. Skjermen skiller seg fra konkurrentene og er ideell for enhver mobil arbeider ute i felten, og kommer med IPS-teknologi som standard. Dette gir ekstra stor betraktningsvinkel, forsterket glass, høy kontrast, høy lysstyrke (500 cd/m2) og et lag med Panasonic antirefleks.

Allsidighet for mobile brukere

Med sin tredjegenerasjons Intel® CoreTM-teknologi har enheten mer enn nok prosessorkraft til å løse brukernes databehov uten avkjølingsvifte. Det gir både lydløs og pålitelig drift. Hovedprosessoren Intel® CoreTM i5-3427U har svært lav spenning (1,8 til 2,8 GHz). Det gir høy ytelse og lavt strømforbruk. Topp moderne lagringsalternativer – med 4 GB RAM-standard kan utvides til 8 GB og 500 GB HDD-standard samt valgfri 128 GB eller 256 GB SSD – gjør CF-C2 til en av de mest allsidige og kraftigste enhetene i sin klasse.

Toughbook CF-C2 har en batteriløsning som kan konfigureres for å oppfylle brukerens behov. Hovedbatteriet kan byttes uten å slå av maskinen, noe som gir sømløs drift. Standard batterikonfigurasjon med seks celler leverer cirka xx11 timers drift (Mobile MarkTM 2007, 60 cd/m2). Smartbatteriet med tre celler leverer cirka xx5 timers drift. Høykapasitetsbatteriet med ni celler leverer cirka 15xx timers bruk.

Laget for holdbarhet og enkel bruk

Den semi-robuste CF-C2 er designet for å tåle støt og riper som kan oppstå i løpet av en røff og travel arbeidsdag. Maskinen tåler et fall på inntil 76 centimeter. Den leveres med et vanntett tastatur, berøringsmatte og forsterket glass på LCD-skjermen.

I tillegg til driftsmodus for nettbrett og notebook, leveres CF-C2 med en ergonomisk riktig utformet og avtakbar trekantet håndstropp. Den gjør det enkelt å holde og betjene enheten med en hånd – om det er vertikalt eller horisontalt – eller et sted midt imellom.

Fullt utstyrt og fleksibel

For brukere som har behov for Skype eller skal ta bilder for dokumentasjon i felten, har CF-C2 et webkamera med høy kvalitet i fronten (HD 720p / stillbilde maks 1280 x 720). På baksiden av enheten er det også mulig å legge til et ekstra høyoppløselig kamera for dokumentasjon (HD 720p / stillbilde maks. 2048 x 1536).

CF-C2 kan tilpasses de ansattes behov med en rekke alternativer av utvidelsesmuligheter og konfigurasjoner. En valgfri seriell port, ideell for felt- og serviceingeniører, gjør det mulig å koble eldre enheter innen diagnostikk og måling til Toughbook. I tillegg kan andre alternativer legges til via de fleksible konfigurasjonsportene, som for eksempel VGA-porter eller modemer.

Enheten er også optimalisert for tilkobling uansett hvor du er og inkluderer Bluetooth 4.0, trådløst LAN a/b/g/n og valgfri Sierra MC8305 3G-modul.

På områder hvor sikkerhet og informasjonssikring er obligatorisk, som i helsevesenet, kan CF-C2 utstyres med blant annet tilkobling av smartkort. VProTM er en standardfunksjon som legger til rette for enkel IT-styring av enheten. Funksjonene Intel® Anti Theft og Computrace er sikkerhetsfunksjoner som også støttes.

"Nye Toughbook CF-C2 er en av de mest holdbare og fleksible konvertible PC-ene på markedet," sier Jan Kaempfer, markedsføringssjef for Panasonic Computer Product Solutions. "Med sin desktop-lignende ytelse, førsteklasses tilkobling, lang batterilevetid og avansert mobilteknologi – som forbedret treleddet system, reservebatteri og ergonomiske stropp for håndfri betjening – er denne enheten det perfekte arbeidsverktøy for salgsmedarbeidere, feltingeniører og helsepersonell."

Toughbook CF-C2 lanseres for salg i Europa i desember 2012. Enheten vil bli tilgjengelig fra Panasonics offisielle distributører, Premium-partnerne, ISV-partnere og registrerte partnere. Den anslåtte gateverdien er på EUR 2149 + mva. for standard modell. For mer informasjon, besøk www.toughbook.eu.

Panasonic Toughbook vil være klar for Microsoft Windows 8 i desember 2012.