DISNEY-STOPP PÅ NETFLIX

Disney kutter avtalen med Netflix, og vil i stedet bygge opp sin egen strømmetjeneste. Lansering skal skje innen 2019.

Publisert

Disney har bestemt seg for å avslutte samarbeidet med Netflix, og vil i stedet satse på en egen strømmetjeneste. Det liker markedene dårlig, og sender begge aksjene ned dagen etter at nyheten ble kjent.

Årsaken er at Disney rapporterte om en uvanlig nedgang i seertallene for selskapets kabel-TV-divisjon.

– Om man ser på Disneys virksomheter, bortsett fra fornøyelsesparkene, kommer nesten alle til kundene via en tredjepart, om det er kinoeiere eller filmdistributører. dette er en mulighet til å nå kundene direkte, sier Disney-sjef Bob Iger til Bloomberg.

Netflix signerte i 2012 en avtale med Disney om rettigheter til strømming av Disney-innhold, inkludert Marvel-, Pixar- og Lucasfilm-titler. Amerikanske Netflix-kunder får tilgang til innholdet på samme tid som det vanligvis blir vist på premiumkanaler på kabel-TV.

Disneys ønske om å satse på en egen tjeneste innebærer at alle filmer som slippes frem til utgangen av 2018 vil dukke opp på strømmetjenesten, og forbli tilgjengelig der ut 2019. Innhold som har premiere på kino etter årsskiftet vil ikke komme på Netflix.

Det betyr at Netflix går glipp av stortitler som oppfølgeren til Frost og Toy Story 4, men får gjøre blant annet Star Wars: The Last Jedi og Thor: Ragnarok tilgjengelig for sine kunder i en periode.

For norske Netflix-kunder har Disneys planer få konsekvenser, mesteparten av innholdet fra Disney er kun tilgjengelig for amerikanske kunder.

Powered by Labrador CMS