Robotstøvsugeren Dyson 360 Vis Nav skal ifølge selskapet selv ha seks ganger bedre sugeevne enn konkurrentene. Foto: Dyson

LOVER BEDRE HJEMME-HELSE

Dyson lanserer robotstøvsuger, trådløs støvsuger og selskapets første våt-støvsuger, og lover bedre inneklima.

Publisert

Med robotstøvsugeren Dyson 360 Vis Nav sier selskapet at de har seks ganger bedre sugeevne enn noen annen robotstøvsuger.

John Churchill, teknologi-sjef i Dyson. Foto: Dyson

– Robotics, sensorer, intelligens; dette er områder som typisk er tenkt på som fremtidsteknologi, men hos Dyson har dette lenge vært en del av produktutviklingen. Våre ingeniører har, og bruker, disse teknologiene for å redusere tidsbruk, energi og anstrengelser for kunden og for å gi et sunt hjem. Vår visjon for framtiden er at hjemmet kan ta vare på seg selv. De nye teknologiene vi lanserer i dag er beviset for dette, sier John Churchill, teknologi-sjef i Dyson, under en presselansering.

Ifølge ham bruker vi fortsatt 65 timer i året på å støvsuge hjemme, noe Dyson vil kutte ned på ved hjelp av deres nye robotstøvsuger.

Stavstøvsugeren Dyson Gen5detect har fått en ny sensor som overvåker maskinens motorhastighet og temperatur. Foto: Dyson

26 sensorer

Dyson 360 Vis Nav har 360 graders orientering, og samler inn data fra omgivelsene med 26 ulike sensorer. I tillegg skal den skal kunne rengjøre kanter og hjørner bedre med en ekstra sidebørste.

Støvsugeren kommer med tre ulike børsteunderlag for ulike type rusk, og man kan velge en stillegående og dyrevennlig modus for rengjøringen. Den kan styres fra en egen app, hvor man i tillegg til å velge tidspunkter for rengjøring, vil kunne velge mellom de fire ulike vaskemodusene; automodus for vanlig støvsuging, hurtigmodus for overflaterengjøring i større arealer, stillemodus for lavere støynivå, men lengre rengjøringstid, og en «boost»-modus for dyprengjøring.

Vår visjon for framtiden er at hjemmet kan ta vare på seg selv

360 Vis nav skal håndtere høydeforskjeller opp til 2,1 cm, og kommer under møbler med 10 cm klaring. Batteritiden er på 50 minutter, og støvsugeren kjører deretter tilbake til basen for å lade. En egen tømmefunksjon er derimot ikke på plass.

Første våt-funksjon

Stavstøvsugeren Dyson Gen5detect har fått en ny sensor som overvåker maskinens motorhastighet og temperatur.

En ny motor er også på plass, utviklet at Dyson selv. Selskapet sier denne er både mindre, raskere og kraftigere enn sine forgjengere, og leverer 262 luft-watt med sugeevne. Den har fem nivåer av forseglet filtrering for å separere ulike størrelse av rusk, og hindre at partikler lekker fra støvsugeren.

Dyson kommer med sitt første børstehode for våt-støvsuging. Foto: Dyson

Dyson lanserte også sin første våt-støvsuger med Dyson Submarine, et børstehode som passer til stavstøvsugerne Dyson V15s Detect Submarine og Dyson V12s Detect Slim.

Børstehodet har et åttepunkts hydreringssystem med et kammer under trykk som skal sikre jevn fordeling av vann. Det skitne vannet skilles ut i et eget kammer, og tanken på 300 milliliter skal holde til 110 kvadrat med gulvvask.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS