ELKJØP KJØPER INFOCARE WORKSHOP

InfoCare selger service- og reparasjonsdelen av selskapet som retter seg mot forbrukermarkedet, InfoCare Workshop, til Elkjøp Nordic AS.

Publisert Sist oppdatert

Infocare Workshop har 330 ansatte, omsetter årlig for rundt 350 millioner kroner, og har fire verksted i Norden. Disse ligger på Kongsvinger i Norge, i Helsinki i Finland og i Växsjö og Linköping i Sverige.

InfoCare vil etter salget drive videre med installasjon og service for bedrifter, samt installasjon i privatmarkedet, med totalt 1.200 ansatte. InfoCare er siden 2005 eid av et oppkjøpsfond styrt av den finske Capman-gruppen.

– Oppkjøpet vil styrke vårt servicetilbud ved å sikre effektive reparasjoner og et enda bedre tjenenestetilbud, sier konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch i Elkjøp Nordic AS i en pressemelding.

Avtalen vil gi InfoCare Workshop et enda sterkere fundament slik at vi kan fortsette å utvikle våre ettermarkedstjenester i Norden for alle detaljhandlere

Avtalen om oppkjøpet ble signert 23. oktober. InfoCare Workshop har vært Elkjøps hovedsamarbeidspartner på verkstedtjenester innen produktkategoriene TV, lyd, data, nettbrett og kamera siden 2007, og kjeden står for cirka halvparten av volumet Infocare Workshop håndterer.

Inn i egen virksomhet

– Gjennom dette oppkjøpet får vi en viktig del av verdikjeden og kundetilbudet innlemmet i vår egen virksomhet. Det vil styrke vårt tilbud til kunden vesentlig og dessuten sikre at vi fortsatt har en effektiv og kompetent ettersalgvirksomhet lokalt i Norden, sier Semlitsch.

I en pressemelding fra britiske Dixons Carphone, som eier Elkjøp Nordic, heter det at oppkjøpet er i tråd med selskapets strategi om å eie hele kundens servicereise, og at det vil sette Elkjøp i stand til å levere et enda høyere servicenivå. Under Knowhow-paraplyen har Dixons Carphone samlet alle tjenestene de tilbyr; hjelp til montering, installering og tilpasning, overføring av data og kontakter, samt kundestøtte.

Infocare Workshop håndterer 3-400.000 reparasjoner i året. Oppkjøpet er oversendt konkurransemyndighetene for godkjenning, og administrerende direktør Kenneth Gundersen i InfoCare Workshop venter det vil være gjeldende fra november-desember 2015.

For alle detaljhandlere

– Avtalen vil gi InfoCare Workshop et enda sterkere fundament slik at vi kan fortsette å utvikle våre ettermarkedstjenester i Norden for alle detaljhandlere, skriver Gundersen i en melding.

Han har hatt ansvaret for InfoCare Workshop i Skandinavia, og tar i forbindelse med oppkjøpet også over ansvaret for Finland.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for 29,8 milliarder kroner regnskapsåret 2014/15. Driftsresultatet var 947 millioner. Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene. De 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter. Konsernet har cirka 10.000 ansatte.

Powered by Labrador CMS