HR-direktør Stein Riibe i Elkjøp Nordic. Foto: Elkjøp
HR-direktør Stein Riibe i Elkjøp Nordic. Foto: Elkjøp

LIK LØNNS- OG BONUSORDNING I ELKJØP

I august fikk Elkjøp kritikk for sine lønns- og bonusordninger. Nå endrer kjeden lønnsmodell, samtidig som de flagger at de har organisasjonsfrihet.

Publisert Sist oppdatert

– Etter en grundig intern prosess har elektronikkjeden besluttet å endre lønnsmodell for alle egeneide varehus, heter det i en pressemelding datert 4. oktober.

Ansatte i Elkjøp vil nå få like lønns- og bonusordninger.

– Hos oss har det alltid vært organisasjonsfrihet. Vi har nå funnet en modell som sender et klart signal om at denne står sterkt i Elkjøp og som samtidig sørger for en fortsatt trygg arbeidsplass for alle, sier Stein Riibe, HR-direktør i Elkjøp Nordic, i pressemeldingen.

Personaldirektøren sier organisasjonen alltid har arbeidet etter prinsippet om å være en lærende og lyttende arbeidsgiver.

– Det er viktig for oss at det ikke er noen form for tvil når det gjelder organisasjonsfriheten. Vi starter nå arbeidet med å innføre like lønns- og bonusordninger for våre ansatte, sier Riibe i pressemeldingen.

Saklig dialog

Dette innebærer at egeneide varehus som før hadde lønnsmodell med ubekvemstillegg, vil nå få mulighet for månedsbonus i tillegg. Og motsatt; varehus som tidligere hadde mulighet for månedsbonus vil nå også få ubekvemstillegg, heter det.

Vi har et godt samarbeid med våre tillitsvalgte

Riibe sier i meldingen at det den siste tiden har vært en større intern prosess rundt kjedens lønnsmodell, i samarbeid med ansatte i Elkjøp. LO ble den 4. oktober orientert om løsningen i et eget møte. Ifølge pressemeldingen var dialogen mellom partene her både konstruktiv og god.

Forbundsleder Christopher Beckham i Handel og Kontor. Foto: Handel og Kontor
Forbundsleder Christopher Beckham i Handel og Kontor. Foto: Handel og Kontor

– Jeg synes det er flott at de ansatte i Elkjøp nå får like vilkår. Ledelsen har vært lydhør, og det er flott, sier forbundsleder Christopher Beckham i LO-forbundet Handel og Kontor til E24.

– For oss har det vært viktig å opprettholde en saklig dialog i møterommet med Handel og Kontor, fremfor å diskutere i media, og vi har et godt samarbeid med våre tillitsvalgte. Våre ansatte er i hovedsak godt fornøyd med, og stolte av, jobben sin. Som vår viktigste ressurs er dette viktig å opprettholde. Nå ser vi fremover og skal tilbake og gjøre jobben vår, som er å hjelpe kundene våre med å ta i bruk teknologien vi tilbyr sammen med våre kunnskapsrike ansatte, sier Riibe.

Powered by Labrador CMS