ÅRETS FETESTE SOMMERJOBB

– Vi har fått årets feteste sommerjobb, sier Elkjøps produkttestere når de presenterer seg i videoene som ligger på Youtube og kjedens Facebook-side.

Publisert Sist oppdatert

Blant flere hundre henvendelser via epost og Instagram, ble snaut 20 kandidater invitert til intervju og audition. Tobias Martinsen (21) og Tord Overå (22) fra Oslo fikk stillingene som produkttestere i sommer.

– Hele 7 av 10 forbrukere sier de stoler på produkttester som andre har foretatt. Nå søker Elkjøp to unge produkttestere til sommerjobb, het det i en pressemelding som gikk ut tidligere i år.

– Det var Martinsen og Overå som imponerte og sjarmerte oss aller mest. De virket umiddelbart veldig engasjerte, iveren lyste i øynene på dem begge, og de viste tidlig at de kunne kombinere effektiv jobbing med det å få til et kreativt og underholdende sluttprodukt. I tillegg fremstod begge som glade og reale karer som var klare for å jobbe hardt for å få til gode og oppfinnsomme produkttester, sier kommunikasjonssjef Øystein A. Schmidt i Elkjøp Nordic AS.

Det var så mange ting å teste at vi rett og slett måtte velge de tingene vi digget mest

Martinsen og Overå arbeidet for Elkjøp i seks uker, med vanlige arbeidskontrakter og lønn.

Frihet i jobben

– Jeg ble veldig overasket over friheten i jobben. Det var så mange ting å teste at vi rett og slett måtte velge de tingene vi digget mest, sier Overå.

Martinsen sier de fikk bestemme mye selv, og at de la vekt på hvordan de kunne utføre jobben på best mulig måte. De to testet i overkant av 15 produkter, og laget 12 videoanmeldelser. Martinsen synes Samsungs nettbrett Tab S var veldig bra, mens Overå ble mest imponert av lyden i de bærbare høytalerne Libratone Zipp og Sandstrøm Bluetooth.

– Jeg kjøpte ingenting selv, men mest fordi jeg måtte spare penger til høsten, sier Overå.

Han har tidligere arbeidet i Elkjøp, da han som 16-17-åring var lagerassistent på Skøyen.

– Jeg tror ikke det ga meg noe stort fortrinn i jobbsøkingen, sier han.

Martinsen har ingen bakgrunn fra bransjen, men er andreårs student innen produktutvikling og produksjon på NTNU i Trondheim. Overå går sitt fjerde år ved NTNU, der han holder på med en master innen entreprenørskap som er en linje under industriell økonomi og teknologiledelse.

Elkjøp ga mersmak

Overå sier han søkte sommerjobben i Elkjøp fordi han digger gadgets, og Martinsen sier det hørtes veldig kult å få lov til å teste produkter en hel sommer.

– Har dere fått oppmerksomhet i forbindelse med sommerjobben?

– Vi var vel i tre-fire nettaviser i tillegg til at vi kom på forsiden av en papiravis. Det har selvfølgelig blitt mange kommentarer fra venner, som lurte på hvordan fikk jobben, sier Overå.

Han sier Elkjøp helt klart har gitt mersmak.

– Det er et av de konsernene man forventer veldig mye av når man kommer dit, fordi de er så store og man alltid har hørt om dem. Jeg storkoste meg ved hovedkontoret på Lørenskog i sommer, og får jeg et spennende tilbud derfra senere hadde det vært veldig gøy å komme tilbake, sier Overå.

– Hvor negativ omtale kunne dere gi et produkt?

– Vi fikk alltid beskjed om at vi kunne si akkurat det vi mente om produktene, og det gjorde vi. Men hvis vi kom over et produkt som var helt ubrukelig droppet vi bare å teste det, fordi det ikke ville være så mye vits for Elkjøp å legge det ut, i tillegg til at vi syns det var kjedelig med dårlige produkter, sier Overå.