EN GOD MULIGHET FOR TEMPTECH

– Det har gitt oss i Temptech en god mulighet at Euronics Norge er blitt en del av Elon-gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Armand Gustavson og Carsten Andreas Foyn Bruun når vi treffer dem på kompetansedagene i Ørebro. De er henholdsvis landssjef for Sverige og finanssjef i Temptech, og forteller at selskapet inngikk en avtale med Elon-gruppen i fjor høst.

– Hvor godt er varemerket Temptech kjent i Elon og Elkedjan, som er de svenske kjedene her på kompetansedagene sammen med Euronics Norge?

– Jeg har besøkt mange av butikkene, men tidligere var vi nok ikke et kjent merke for dem. Mange setter derfor pris på å møte oss her på messen, sier Gustavson.

Vi har lykkes i å etablere oss godt i Sverige i løpet av kort tid

– Hvilken profil ønsker dere å ha som leverandør?

– Vi vil være en kvalitetsleverandør med fokus på design, ikke minst med priser som gjør at den vanlige mann i gata kan kjøpe seg et vinskap, sier Foyn Bruun.

Stor mulighet

Han sier det åpnet seg en stor mulighet for dem med de 400 butikkene i Elon og Elkedjan.

– Vi har lykkes i å etablere oss godt i Sverige i løpet av kort tid, og har fått en veldig god respons her på messen blant annet ved at mange butikker har bestilt inn utstillingsvarer. Når vi kommer inn på hovedlageret vil vi nok merke dette i enda større grad, sier Gustavson.

Han er bosatt utenfor Malmø, og har ansvaret for hele det svenske markedet i tillegg til Frankrike.

– Hvor viktig er Sverige for Temptech?

– Per i dag har vi cirka 25 prosent av salget vårt her, mens Norge står for 70 og Danmark fem prosent, sier Foyn Bruun.

– Så Danmark står for den største ekspansjonsmuligheten?

Også i Frankrike

– Vi ligger nok bedre an i Sverige, og målet er at vi blir like store her som i Norge. Den største muligheten ligger i Europa, og vi har nettopp begynt å selge vinskapene våre i Frankrike. Her har vi fått en distributør vi har stor tro på, og det er litt artig å selge norske skap i vinlandet Frankrike, sier Foyn Bruun.

– Hvordan er det å være norsk leverandør i Sverige?

– Det er en takknemlig oppgave. Nordmenn er godt likt i Sverige, og som selger har du et fortrinn siden de fleste synes det er hyggelig å få besøk av deg. At de opplever Temptech som en litt lokal leverandør er også positivt, sier Gustavson.

På fagdagene i Ørebro viser de to smokingkledde Temptech-medarbeiderne vinskap og én isbitmaskin.

– Vi har arbeidet med denne noen år. Det er en bordmodell som lager isbiter i løpet av ti minutter, sier Foyn Bruun.

Powered by Labrador CMS