FRA DVALE TIL AKTIVITET PÅ NETT

– Historisk sett har Expert sovet når det gjelder nettsiden. Det blir viktigere hver dag med nettsalg.

Det sier Lars Tendal, administrerende direktør i Expert Norge med ett års fartstid. I sitt foredrag i forbindelse med kåringen av årets julegaver slo han fast at kjedens nettside både gir markedsføringstrykk og er en salgskanal.– Alle tenker multikanal. Grenseskillet mellom fysiske og digitale butikker viskes bort, med mer likt sortiment. Buy &collect er heller ikke godt nok utnyttet av oss, sa en selvkritisk Tendal som lovte at det nå skal satses på nett også fra Expert.– Det har vært spennende for oss det siste året. Vi begynner å få ordentlig fart i butikkene. Vi tenker veldig nordisk. Expert har beveget seg fra å være grossist til en salgskjede. Det siste halvannet året har vi fått et nytt driftssystem. Vi skal lykkes bedre i det nanosekundet kunden skal velge. Vi skal være tydeligere i markedet. Vi er opptatte av å drive stort og industrielt, sa Tendal og viste til at kjedens nye nordiske sentrallager ble satt i drift i sommer.

Leverandørene må ha bedre kompetanse

– Skal vi lykkes som bransje må vi ha gode leverandører. De må være gode på innovasjon, men de er ikke gode nok på verdiutviklingen, der er det mer å hente. Det irriterer meg å se at utviklingen av nye kategorier skjer hos konkurrenter som Jernia, SmartClub og Obs!. Det er enormt med artikler vi ikke i like stor grad har fått inn i våre salgskanaler. Det tyder også på at leverandørene må ha mer kompetanse. Selgere på veien, slik vi kjenner det fra 70- til 90-tallet, de forsvinner. En leverandør må tenke utover eget sortiment og utvikle hele kategorier. Det trengs for å bli en preferert leverandør. Retail intelligence handler om å forstå hvordan vi driver vår butikk og få kundene til å flytte fra kjøpsorientering til kjøpsbeslutning, sa Tendal.

Da programleder Stian Sønsteng utfordret ham til å si noe om hvilke nye kategorier Expert kan tenke seg å gå inn i, svarte han leketøy og andre typer teknikkprodukter.– Vi må spise av andre markeder for å få skala inn i butikkene. Selgerne våre har kapasitet til å selge enda mer, mener Tendal.

Powered by Labrador CMS