Fitbits produktsjef for EMEA, Helen Reidy, sier selskapets nye Alta HR skal hjelpe deg å sove bedre.

SOV BEDRE MED FITBIT

Fitbit lanserer sitt nye Alta HR-armbånd, og vil nå hjelpe deg å sove bedre ved hjelp av søvneksperter og den nye pulssensoren i båndet.

Publisert

Fitbit inviterte til frokost på Espressohouse, hvor de presenterte sin nye Alta HR.

– I fjor tok vi et stort skritt framover med fire nye produkter, Alta, Blaze, Charge 2 og Flex 2. Denne måneden feirer Fitbit ti år, og vi lanserer Alta HR, sier Helen Reidy, produktsjef for Fitbit i EMEA.

Hun sier selskapets siste tilskudd på stammen er det tynneste armbåndet på markedet som har kontinuerlig pulsmåling på håndleddet.

– Vi fikk mange tilbakemeldinger på at brukerne gjerne ville ha kontinuerlig pulsmåling i sitt Alta-armbånd, og det var ikke enkelt å få til. Våre ingeniører har jobbet hardt, og vi bruker en nyutviklet brikke for å levere pulsmåling i en så tynn innpakning, sier Reidy.

Samtidig oppgraderes Fitbits programvare for automatisk søvnmåling. Nå får du oversikt over lett, dyp og REM-søvn gjennom Sleep Stages, ved hjelp av pulssensoren.  I tillegg bruker Fitbit dataene dine til å gi råd om hvordan du kan bedre søvnkvaliteten din gjennom funksjonen Sleep Insights, er utviklet av et panel med ledende søvneksperter fra John Hopkins University, Stanford University og the University of Arizona.

– Søvnkvaliteten påvirker mange andre områder av livet også. Ønsker du å gå ned i vekt, er faktisk god søvn med å nå målene dine. Med Sleep Insight får du personlig tilbakemelding på hva som gjør at du får en god eller dårlig natts søvn. For eksempel kan Alta HR se at du sover bedre på dager hvor du har tatt en løpetur, eller hvordan tidspunktet du legger deg på påvirker søvnsyklusen din, sier produktsjefen.

Alta HR kommer til å ta pulsmåling til det brede lag av befolkningen

Det nye armbåndet har også bedre måling av kaloriforbrenningen gjennom dagen, og automatisk aktivitetsgjenkjenning gjør at du får lagret aktiviteters som gåing, løping, sykling, aerobic og bruk av elipsemaskiner.

Alta HR kommer i ulike farger, og du kan bytte lenken til andre materialer og fargetoner.

– Alta HR kommer til å ta pulsmåling til det brede lag av befolkningen. Den lar deg følge med på kaloriforbruk, slik at du ser nøyaktig hvor mye du forbrenner i løpet av en dag. For de som ikke er opptatte av å gå ned i vekt, kan Alta HR hjelpe deg å optimalisere treningen din, og måle hjertehelsen ved holde øye med hvilepulsen. Det er et godt mål på stressnivå, sier Reidy.

Smartarmbåndet skal også hjelper å holde deg i bevegelse i løpet av dagen.

– Stillesitting er den nye røykingen. Det hjelper ikke å bruke to timer på treningssenteret om du sitter stille resten av dagen, så Alta HR minner deg på å reise deg og gå litt gjennom dagen, sier hun.

Alta HR kommer på markedet i april, og vil koste rundt 1.500 kroner. Smartarmbåndet kommer også i to spesialversjoner, i rosegull eller sort, disse vil koste rundt 1.800 kroner. Du kan velge mellom fire farger, men som i forrige versjon finnes det flere accessoirer om du ønsker å bytte ut gummilenken med andre farger eller materialer.

Powered by Labrador CMS