HD Pentax D FA 70-200mm F/2,8 og 150-450mm F4,5–5,6

Pressemelding fra Focus Nordic 5. februar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Pentax lanserer to nye objektiver for natur og sport, som er forberedt for det nye fullformatkameraet!

Pentax utvider sitt sortiment av objektiver med et 70-200mm F/2,8 og et 150-450mm F4,5–5,6. Man annonserer dessuten et fullformatkamera for levering senere i år.

”Pentax er kjent for sin høye kvalitet på både kameraer og objektiver, men sortimentet av objektiver har vært litt begrenset, og vi har savnet noen brennvidder ”, sier Helge Rose, Nordic Product Specialist hos Focus Nordic, Nordens største fotodistributør, ”disse to nye objektivene er virkelig etterlengtet”.

HD Pentax-D FA* 70-200mm F/2,8 ED DC AW

Stjernen i produktbetegnelsen indikerer at dette objektivet inngår i Pentax *-serie, og holder en ekstremt høy kvalitet. En lyssterk telezoom for krevende fotografer som vil ha det beste.

Linseoverflatene har Pentax avanserte antirefleksbehandling, bl.a. Aero Bright Coating, som gir høyest mulig lysgjennomgang, samtidig som uønskede reflekser minimeres. Frontlinsen er dessuten utstyrt med smussavvisende SP-coating (Super Protect), som gjør det lett å holde rent.

Objektivet er også utstyrt med det nye ”Quick-Shift-Focus”-systemet, som gjør at man raskt veksler mellom tre ulike modi; QFS/A, QFS/M og MF, uten å fjerne blikket fra motivet.

QFS/A er en modus som prioriterer autofokus, men lar brukeren finjustere skarpheten etter at autofokuseringen er klar. QFS/M er også autofokus, men lar brukeren påvirke fokuseringen manuelt når som helst. Veksler man til MF er fokuseringen helt manuell.

Objektivet er værsikret for å passe sammen med alle værsikrede kameramodeller fra Pentax. Den innebygde autofokusmotoren er rask og stillegående.

HD Pentax-D FA 150-450mm F/4,5–5,6 ED DC AW

En supertelezoom som på et kamerahus som f.eks. K-3 får en brennvidde tilsvarende (i 35mm format) hele 230–690mm.

Selv dette objektivet er utstyrt med den aller beste antirefleksbehandlingen, er værsikret og har det nye ”Quick-Shift-Focus”-systemet. Innebygget rask og stillegående autofokusmotor.

Pentax fullformat DSLR

Det nye fullformat-kameraet er enda ikke navngitt, men vil ha K-fatning presis som øvrige Pentax-modeller. Det kommer også til å være kompatibelt med alle DA-objektiver ved hjelp av en APS-C beskjæringsfunksjon.

Pris og levering

Objektivene vil leveres i løpet av april, og vil koste følgende:

    HD Pentax-D FA* 70-200mm F/2,8. Ca.pris: 22.199,- inkl. mva.

    HD Pentax-D FA 150-450mm F/4,5–5,6. Ca.pris: 24.699,- inkl. mva.

Pentax DSLR fullformatkamera er planlagt klart for levering mot slutten av året.

Powered by Labrador CMS