HD Pentax-DA 20-40mm F/2,8-4 ED Limited DC

Pressemelding fra Focus Nordic 6. november 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Mer værsikret optikk fra Pentax

Pentax øker sin serie av værsikrede objektiver med en 20-40mm zoom. Det blir den første zoomen, og det første værsikrede objektivet i deres prestisje-serie, Limited. 

Rask og stillegående autofokus, høy optisk kvalitet og en gedigen byggekvalitet, hovedsakelig i metall, er typiske kjennetegn for Limited-serien.

HD Pentax-DA 20-40mm F/2,8-4 ED Limited DC

Med en brennvidde som tilsvarer 30,5mm – 61,5mm når det er montert på et APS-C-kamera, passer det for de aller fleste fotograferingsbehov.

En kamerafatning med lang historikk

Objektivet har selvfølgelig Pentax K-fatning, som Pentax har holdt fast ved siden 1975. Siden introduksjonen har man totalt levert 27 millioner objektiver med denne fatningen. De som har en fungerende optikk fra forrige århundre, får faktisk en moderne funksjon som optisk bildestabilisering hvis den settes på et nyere Pentax-kamera. Faktum er at de gamle objektivene også kan brukes på Pentax speilløse kameraer (med adapter).

Bildekvalitet/optisk konstruksjon

Objektivet er i hovedsak konstruert i metall, noe som gir en god "feeling" og en robust konstruksjon. Det er utstyrt med Pentax spesielle HD-coating, en ED-glasslinse, og en ”super-low-dispersion-linse”. Disse bidrar til å gi perfekt skarphet fra kant til kant, og å holde den kromatiske forvrengingen under kontroll. Optikken har også ”Quick Shift Focus”, et system for raskt å kunne veksle mellom autofokus og manuell fokus, samt en innebygget superstillegående, rask AF-motor. Objektivet kommer i både sort og sølv.

Tekniske data 

Pris og tilgjengelighet

Objektivet leveres i november og vil koste ca. kr 9.000,- ink. mva.

Enda et nytt objektiv

Samtidig som lanseringen av det nye Limited-objektivet slipper Pentax også verdens minste vidvinkelzoom objektiv til sin Q-serie. Det har en brennvidde tilsvarende 17,5mm – 27mm når det er montert på den nye Pentax Q7. 

Pentax Q 17,5-27mm vil også leveres i november og vil koste ca. kr 4.500,- ink. mva.

Powered by Labrador CMS