Lytro ILLUM

Pressemelding fra Focus Nordic 27. februar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Lytro har valgt Focus Nordic som distributør i Norden og Baltikum

Det mye omtalte Lytro ILLUM, verdens første kamera i sitt slag, finnes nå representert i Norden og Baltikum. Focus Nordic har fått agenturet, og som distribuerer til forhandlere i hele Norden og Baltikum.

”Vi har valgt Focus Nordic Group for deres lange erfaring innen fotobransjen”, sier Sandro Fulgheri, administrerende direktør for EMEA hos Lytro, ”Focus Nordic har imponert meg med sin effektive forretningsmodell og sin måte å nå ut til markedet”.

Lytro ILLUM – verdens første high-end kamera som kan utnytte hele lysfeltet

Med Lytro ILLUM kan man skape banebrytende fotografier med ”levende bilder”. Lytro ILLUM er det første kameraet som kan utnytte hele lysfeltet – og beholde dybde og skarphet i et motiv. Å kunne forandre fokus, perspektiv og dybdeskarphet i ettertid gir muligheter som savnes på alle andre kameraer.

Nei, fokus stiller jeg senere!

Med Lytros programvare for å justere et bredt spekter av fotografiske parametere, deriblant bildets dybdeskarphet, kan fotografen i ettertid bestemme hvor fokus i bildet skal ligge, eller hvor stor dybdeskarphet bildet skal ha. Endringer i bildet som skapes i programvaren kan også lagres og eksporteres som film, der f.eks. et klipp kan vise hvordan fokus flyttes fra bakgrunn til forgrunn. Mulighetene er uendelige.

Kameraet fanger hele lysfeltet med hver stråle av lys, inklusive intensitet og farge.

Som et slags RAW-format som også inkluderer fokus og dybdeskarphet.

Imponerende ytelse med verdens beste makro

Kameraet har 8x optisk zoom (tilsvarende 30-250mm i 35mm formatet) med en konstant blender på F/2,0. Alle bilder tas med andre ord med full blenderåpning. En større dybdeskarphet (mindre blenderåpning) kan senere velges i Lytros programvare i ettertid.

Makro fra 0 mm!!! Ja, fokus kan faktisk fås på objekt som ligger inn mot frontlinsen, noe som vil bli sett på som verdens beste nærgrense.

Kompatibilitet

Kameraet har også WiFi-tilkobling, og kan betjenes via smarttelefon og nettbrett. Til å begynne med finnes apper for iPhone og iPad, men også Android kommer.

Man kan enkelt dele sine levende bilder med andre via sosiale nettverk og Lytros egen server. Bildene kan også brukes på HTML5 eller WebGL-kompatible nettsteder og blogger.

”Dette snur opp ned på alt, tenk å bare kunne fotografere og så i ettertid bestemme hvor man vil ha fokus, det er helt utrolig” sier Lasse Ericson, produktansvarlig hos Focus Nordic. ”Viktig å vite er at dette ikke erstatter et vanlig kamera, men er et komplement for å skape online-bilder. Men i dag er det jo bare en brøkdel av alle bilder som skrives ut, så dette er virkelig et produkt for sin tid.”

Link til Lytros hjemmeside, hvor du kan se flere fine eksempel på ”levende bilder”:

https://www.lytro.com

Pris og levering

Kameraet finnes for omgående levering, og koster:

Lytro ILLUM kamera. Ca.pris: kr 15.799,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS