Pentax X-5

Pressemelding fra Focus Nordic 23. august 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nytt megazoomkamera fra Pentax, med 26X optisk zoom og vridbar LCD.

PENTAX RICOH IMAGING COMPANY, LTD. presenterer den nye PENTAX X-5. Takket være en 26X optisk zoom klarer den alt, fra vidvinkel til kraftig tele. Et virkelig allround-kamera.

Hovedfunksjoner

1. Optisk zoom på hele 26X med 22.3mm vidvinkel

I det kompakte kameraet finnes en optisk zoom tilsvarende en brennvidde fra 22.3mm til 580mm (i 35mm format). Dette sammen med 1cm Makroinnstilling, som lar fotografen ta nærbilder bare en centimeter fra motivet. Det gir en rask og enkel fotografering i mange ulike situasjoner. Det har også en Intelligent Zoomfunksjon, som øker kameraets zoom til ca. 187.2 ganger (brennvidde 4.174mm i 35mm format) uten å gå nevneverdig på kompromiss med bildekvaliteten.

2. Bakgrunnsbelyst CMOS-sensor for optimal bildekvalitet ved fotografering i svakt lys

X-5 har en bakgrunnsbelyst CMOS-sensor. Med følsomhet på ISO 6400, 16 megapiksler og den nye, raskere prosessoren, gir den enestående bildekvalitet med svært lite støy. Utover dette finnes den unike nattmodusen for håndholdt fotografering, som hjelper brukeren å få skarpe nattbilder gjennom å ta flere bilder samtidig, og siden sette dem sammen til ett bilde.

3. Dobbelt bildestabiliseringssystem for skarpe bilder

Det doble bildestabiliseringssystemet kombinerer Pentax egenutviklede sensor-shift-type SR (Shake Reduction) system med et digitalt SR system, for å kompensere for kamerarystelser enda mer effektivt. Dette hybridsystemet gir fotografen skarpe bilder selv under vanskelige forhold, som f.eks. ved bruk av lange brennvidder eller ved dårlige lysforhold.

4. Stor, vridbar LCD skjerm

X-5 er utstyrt med en stor 3.0” høyoppløst LCD skjerm med 460.000 piksler. Den vridbare konstruksjonen gir brukeren mulighet til å vri skjermen oppover og nedover. Bildene og menyene vises på skjermen for at brukeren raskt og enkelt skal kunne se på bildene og endre kameraets innstillinger.

5. Elektronisk søker med diopterjustering for tydelig bilde av motivet selv i sterkt sollys

X-5 har også en elektronisk søker, som er praktisk ved fotografering av motiver i sterkt lys, eller når fotografen trenger et ekstra stabilt grep. Diopterjusteringen gir brukeren et bra bilde av motivet, samtidig som den minimerer øyetretthet under lange fotosesjoner.

6. Full-HD video

Video i Full-HD i H.264 format. Brukeren kan filme høyoppløste filmklipp (1920 x 1080 piksler med16:9 forhold) med en bildefrekvens på 30 bilder pr sekund. Det har også kreative avspillingsfunksjoner, High-speed Movie mode** for slow-motion avspilling og Time-lapse Movie mode**. En mikro-HDMI utgang (Type D) finnes på kamerahuset for å kunne spille av videoen på eksterne skjermer.

** I disse modi er oppløsningen begrenset til 640 x 480 piksler.

7. Drives av AA-batterier

Ettersom X-5 drives av fire AA-batterier, som enkelt kan kjøpes nesten over alt i verden, behøver man ikke å bekymre seg for at batteriene skal ta slutt. Takket være en strømbesparende konstruksjon kan X-5 ta ca. 330 bilder* med et sett alkaline-batterier. Dessuten er det mulig å bruke Lithiumbatterier, som tåler kulde bedre enn noen andre typer batterier.

* Målt under CIPA standard testforhold.

8. Brukervennlig

I automatisk bildemodus velger kameraet passende motivprogram. Det finnes til og med Automatisk Makrofunksjon, som automatisk endrer fokusmodus til Makro når det er kort avstand til motivet.

9. Andre funksjoner

Fjernstyring via Pentax fjernkontroll O-RC1    

Rask seriefotografering på inntil 10 bilder pr sekund, maksimalt 30 bilder pr fotosekvens.    

12 digitale filtre inklusive Miniatyr og Lekekamera for kreative muligheter.     Flere bildebehandlingsverktøy inklusive Stretch filter, Small Face filter og Collage funksjon.    

Tre ulike bildeformater (4:3, 16:9 og 1:1)    

Bildevisning, redigering og arkivering medfølger: MediaImpression 3.5 for Pentax (Windows versjon kompatibel med Windows 7) og MediaImpression 2.1 for Pentax (Macintosh versjon kompatibel med Mac OS X 10.7)    

Kompatibelt med Eye-Fi trådløst LAN SD minnekort

Pris og levering

Kameraet ventes i løpet av september, og vil koste ca. kr 2000,- inkl mva.

Powered by Labrador CMS