Sondre Solgård i Neby Hi-Fi Concept med McIntosh MC2152, som er en 2x150 watts effektforsterker med 16 rør. Foto: Stian Sønsteng

MCINTOSH FEIRER 70 MED JUBILEUMSSETT

– McIntosh’ produkter har et sterkt særpreg, og kundene er veldig trofaste mot merket, sier Sondre Solgård i Neby Hi-Fi Concept.

Publisert

McIntosh ble grunnlagt i 1949, og kan i år feire sitt 70 års-jubileum. I den anledning har de lansert et jubileumssett, og Neby Hi-Fi Concept viser under butikkmessen Vårpuls hos Oslo Hi-Fi Center den første helgen i april nr. 3 av 70 nummererte sett.

– Distributørene verden over hev seg på, og vi i Norge klarte å sikre oss ett sett. Det koster rett over 250.000 kroner, og består av en C70 fullanalog rør-forforsterker med retrodesign samt en MC2152 som er en 2x150 watts effektforsterker med 16 rør, sier Solgård til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Dere lagerfører rørene?

McIntosh MC2152 er en 2x150 watts effektforsterker med 16 rør. Til høyre skimtes den fullanaloge rør-forforsterker C70. De to enhetene selges som jubileumspakke til 250.000 kroner. Foto: Stian Sønsteng.

– Rør har en god levetid hos McIntosh. De er godt konstruert, og trenger sjelden byttes, men når det først trengs har vi disse på lager, sier Solgård.

– Hvordan vil du beskrive posisjon McIntosh har i hifi-verdenen?

Vanvittig posisjon

– De er ganske enkelt det største hifi-merket når man snakker om øvre prisklasse. De har en vanvittig bra posisjon i markedet, både i Norge og internasjonalt, og har en stabil økning.

Når det gjelder jubileumssettet, sier han de som har fått anledning til å lytte til det har vært heldige.

– Det er en enorm ro i anlegget, lyden er organisk og naturlig, og helt stille, sier Solgård.

Platespilleren MTI100 til 75.000 kroner er en nyhet fra McIntosh, og Neby Hi-Fi Concept viser den for første gang i Norge under Vårpuls.

Platespilleren McIntosh MTI100 har innebygd rør-forforsterker, digital effektdel på 2x50 watt, digitale innganger og blåtann. Pris: 75.000,- Foto: Stian Sønsteng

– Denne beveger seg i retning livsstilsmarkedet, for kresne kunder. Platespilleren er bygd inn med en rør-forforsterker, den har en digital effektdel på 2x50 watt, digitale innganger slik at man kan kople til for eksempel strømmebokser eller TV, og den har innebygd blåtann for enkel strømming, sier Solgård.

Alt i ett

Musikksystemet RS200 er en alt i ett-løsning, til 37.000 kroner.

På toppen av benken musikksystemet McIntosh RS200, med samme diskant og mellomtone som i XR50-høyttalerne, samt bass i underkant. AirPlay og DTS Play-Fi, samt tilkopling for digitale kilder med HDMI inn. Pris: 37.000,- Foto: Stian Sønsteng.

– Bestykningen er den samme som i XR50-høyttalerne til McIntosh når det gjelder diskant og mellomtone, i tillegg sitter det en bass i underkant. Dette er et strømmesystem med AirPlay og DTS Play-Fi, samt tilkopling for digitale kilder. Det har også HDMI inn, slik at man kan bruke det til en TV, sier Solgård.

McIntosh har også tidligere hatt et lite strømmesystem, men Solgård sier dette er første gangen de lager et alt i ett-system med både strømmemuligheter og HDMI-inngang.

De har en vanvittig bra posisjon i markedet, både i Norge og internasjonalt, og har en stabil økning

– Vil dette være et supplementsprodukt for dem som har et større McIntosh-system, eller vil det være en innstegsmodell til merket?

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Jeg tror det vil være begge deler. En del McIntosh-kunder kan nok tenke seg å ha denne på kjøkkenbenken eller i et mindre rom, kanskje sammen med en TV. Men, det har jo en veldig klar McIntosh-profil med VU-metre, så det vil også være et førstegangsprodukt for nye kunder.

Powered by Labrador CMS