Leica M

Pressemelding fra Bresson 17. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica M – Historie og innovasjon

I dag presenterer vi en banebrytende milepæl M-systemet: Leica M.

Leica M er det første Leica-kameraet til å implementere en nydesignet CMOS-bildesensor med nye fokusfunksjoner som Live View og Full HD-video. Kameraet forener fordelene med innovativ digital teknologi og målsøker-teknologi, som har vært kontinuerlig perfeksjonert over flere tiår. Leica M er fortsatt trofast til M-systemets verdier, og har samtidig utvidet mulighetene: For første gang er M-kameraet kompatibelt med Leica R-objektiver.

Leica M er har en nyutviklet Leica Max CMOS-sensor. 24 megapiksler i fullt 35mm-format, designet og konstruert for både M- og R-objektiver. Denne nyutviklingen viderefører CCD-sensorens karakteristiske egenskaper, som naturlig fargegjengivelse og skarphet. I samspill med Leica Maestro-prosessoren, som også sitter i Leica sine S-kameraer, betyr dette maksimal bildekvalitet og hurtighet.

Leica M tilbyr et mangfold av nye funksjoner. To av disse er LiveView og LiveView Focus. Skarphet, eksponering og farger kan nå vurderes nøyaktig på kameraets store, 3-tommers høyoppløselige skjerm med 920.000 piksler. Glasset som dekker skjermen er laget av spesielt solid og ripebestandig Corning Gorilla glass®. Takket være LiveView-funksjonen har fotografer nå tilgang til helt nye muligheter, som sammen med de enestående Leica M- og R-objektivene, ligger høyt over de klassiske rangefinder-egenskapene. Dette gjelder spesielt makro- og tele-fotografering, men åpner også for langt mer diskret fotografering enn tidligere. I kombinasjon med M- og R-objektiver åpner kameraets nye 1080p Full-HD-videofunksjon opp nye horisonter.

Leica M tilbyr ytterligere to fokusmetoder som kan aktiveres raskt og enkelt med den nye fokusknappen. Nå har M-fotografer enda flere muligheter for å fange enestående skarpe bilder. "Live View Zoom”-funksjonen gir opp til 10x forstørrelse for nøyaktig vurdering av skarphet og nærgrense. Den andre funksjonen er "Live View Focus Peaking”. Her vises motivets konturer automatisk som røde linjer for enkel og praktisk fokusvurdering. Presisjonen kan vurderes ved intensiteten på linjene som vises.

I tråd med Leica sin filosofi er alle funksjoner og finesser designet og konstruert for robusthet og lang levetid. Topp- og bunnplatene er produsert av solid messing og huset av robust magnesium. Spesielle gummipakninger beskytter kamerahuset mot støv, vannsprut og fuktighet.

Leica M markerer også starten på en ny æra hva gjelder Leica sin navngiving. I fremtiden vil Leica sine M- og S-modeller utelate nummersuffikset, for å understreke den varige og langsiktige betydningen av de respektive systemer.

En annen nyhet er komponentenes lave strømforbruk, som sammen med den høye kapasiteten på batteriet gir ennå lengre opptakstid.

Som en typisk M har Leica tatt hensyn til intuitiv betjening med direkte manuelle innstillingsmuligheter og rask tilgang til funksjoner. Det nye oppsettet, og spesielt den brukervennlige menyen, garanterer god oversikt over alle kamerainnstillinger til alle tider. Live View og de nye fokusfunksjonene har egne knapper. LiveView Zoom og LiveView Focus Peaking kan velges med den nye fokusknappen på forsiden av kameraet. Brukerprofiler kan opprettes og åpnes raskt. Disse profilene kan også lagres på et SD-kort. For økt brukerkomfort har Leica M nå en ergonomisk tommelstøtte med integrert innstillingsratt plassert øverst til høyre på baksiden av topplaten. Dette sikrer at kameraet kan holdes stødig i selv de mest krevende situasjoner.

Et bredt utvalg av tilleggsutstyr er også tilgjengelig for nye Leica M. Et høydepunkt er det nye Leica R-adapteret, som gjør at nesten alle R-objektiver kan brukes med Leica M. Ytterligere tilbehør er den elektroniske søkeren Leica EVF2 Visoflex og et multifunksjonelt håndgrep med integrert GPS-modul. Håndgrepet, i kombinasjon med valgfrie fingerløkker i ulike størrelser, bidrar til trygg og stabil håndtering av kameraet. Tilbehørserien omfatter også et Leica mikrofonadaptersett for perfekt lyd ved videoopptak.

Leica M vil være tilgjengelig hos utvalgte Leica forhandlere i Norge i begynnelsen av 2013. Kameraet kommer i svart og sølv, og vil ha en anbefalt veiledende utsalgspris på kr. 52.000,-

Powered by Labrador CMS