Olympus STYLUS 1

Pressemelding fra Olympus 29. oktober 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Kompaktkameraet som leverer bilder og føles som et D-SLR

Olympus STYLUS 1 er et seriøst alternativ til et digitalt systemkamera for alle som behøver et lite og smidig kamera, men som fortsatt vil ha mulighet til å fotografere som med et D-SLR. Overlegen byggekvalitet kombineres med en profesjonell søker, bekvemme manuelle kontroller, en stor 1/17-tommers BSI CMOS bildebrikke og et innebygd, kompakt lyssterkt i.ZUIKO DIGITAL10,7x zoomobjektiv med fast blender 1:2,8 over hele brennviddeomfanget på 28–300 mm* .

Olympus har i flere tiår tilhørt verdens absolutt fremste produsenter av kompakte systemkameraer og objektiver som topper internasjonale tester. Med det nye OM-D E-M1 satte selskapet en helt ny standard for kompakte D-SLR-kameraer. Nå viser selskapet at selv et kompaktkamera kan ha kvaliteter som slå mange innstegskameraer i D-SLR-klassen.

Nye STYLUS 1er et førsteklasses kompaktkamera for profesjonelle fotografer som behøver et smidig, lite kamera nummer to, pluss alle andre som alltid vil ha kameraet med, men likevel ikke gå på kompromiss med bildeskapingen. Kameraet leveres i svart. Leveransen begynner i slutten av november 2013, til en pris av 4 995 kroner.

Inspirert av OM-D og i en klasse for seg

Ambisiøse fotografer krever en bildekvalitet som kompaktkameraer normalt ikke kan levere. En rask titt på de tekniske spesifikasjonene til STYLUS 1 sier derfor en hel del. Til tross for at kameraet bare har en dybde på 56,5 mm, er det utstyrt med et kraftig i.ZUIKO DIGITAL 10,7x zoomobjektiv med fast blender på 1:2,8 over hele brennviddeomfanget som tilsvarer 28–300 mm*.

Objektivet har en meget effektiv VCM bildestabilisering som gir skarpe bilder, selv når du fotograferer håndholdt på lange brennvidder i svakt lys. Den store blenderåpningen er optimert for den nye 1/17-tommers BSI CMOS-bildebrikken på 12 megapiksler. Bildeprosessoren kommer fra den prisvinnende OM-D E-M5, på samme måte som den profesjonelle elektroniske søkeren med 1,44 millioner bildepunkter. Selv designen er inspirert av OM-D, med et flott, stabilt grep og kontrollmuligheter som gjenkjennes fra D-SLR.

Det du ser er det du får

Objektivet forsvinner helt inn i huset og skjules bak et automatisk objektivdeksel når kameraet slås av. Kameraet måler bare 116,2 mm x 87 mm x 56,5 mm, noe som gjør at det er lett å bære med seg i lommen eller håndvesken. For det beste kameraet er alltid det som er med når bildet dukker opp.

Høy lysstyrke, stor bildebrikke, avansert bildeprosessor og en effektiv VCM bildestabilisering gir deg skarpe, fargesterke og kontrastrike bilder selv i svakt lys. Bildekvaliteten er i D-SLR-klasse og kameraet oppleves som et systemkamera. Den elektroniske søkeren starter lynraskt når du plasserer øyet til den, og skjermen slukkes automatisk***.

Alle viktige parametre vises i søkeren, og når du skifter til den store, tiltbare berøringsskjermen kan du med en glidebryter på skjermen i sanntid utføre og se hvordan ulike innstillinger påvirker sluttbildet. Automatisk bakgrunnslyskontroll sikrer korrekt gjengivelse av lyse og mørke partier i bildet uten merkbar forsinkelse. Du styrer fokus og tar bildet med en lett berøring på skjermen, uten å måtte flytte fingrene.

Kontrollmuligheter og design med profesjonell standard

STYLUS 1 føles profesjonell, fra den robuste konstruksjonen og byggekvaliteten til det stabile grepet, den smarte plasseringen av kameraets kontroller og det intuitive brukergrensesnittet.  En effektiv blanding av bekvemme, analoge og digitale kontrollmuligheter.

Den hybride kontrollringen på fremsiden og rattet på oversiden av kameraet kan enkelt programmeres med de funksjonene du vil ha (lukkertid, blender, programvalg osv.). I analog modus bytter du raskt funksjon på den hybride kontrollringen mellom fokus og zoom. I digital modus kan du styre valgte funksjoner i menyen, og klikke deg gjennom dem med Fn2-knappen. Uten å måtte ta øyet fra søkeren.

Smart Wi-Fi-integrasjon

Kameraet har innebygd Wi-Fi som gjør det enkelt å kommunisere via en smarttelefon. Last opp bilder direkte til en hjemmeside eller sosiale medier, og bruk mobilen din som en fjernkontroll.

Parkoblingen er enkel via en QR-kode som vises på skjermen når du aktiverer Wi-Fi og som du leser av med smarttelefonen din. Deretter kan du speile kameraets bilde på telefonens berøringsskjerm og styre fokus og utløser direkte på skjermen i P-, A-, S- og M-modus.

Hurtigfakta Olympus STYLUS 1

>  OM-D-inspirert design for D-SLR-følelse, bedre ergonomi og mer stabilt grep.

>  Ekstremt kompakt og kraftig i.ZUIKO DIGITAL 10,7x zoomobjektiv med fast blenderåpning på 1:2,8 over hele brennviddeomfanget (28-300 mm*) og meget høy optisk kvalitet.

>  Stor, høyoppløst elektronisk søker (EVF) med automatisk aktivering** når øyet settes mot søkeren, 1,44 millioner piksler og bakgrunnsbelysning for profesjonell komposisjon og bildeinnstilling.

>  Ultraslankt, lett kamera med helt tilbaketrukket objektiv for maksimal bærbarhet.

>  Utførlig manuelt og automatisk kontrollsystem med analog/digital kontrollring, programmerbart kontrollratt og Fn2-knapp, pluss berøringsstyrt rask autofokus og utløser, gir deg kontroll i alle modi.

>  Innbygd Wi-Fi med OI.Share-programvare for enkel, rask parkobling av kamera og en smarttelefon. Del dine bilder direkte via sosiale media, speil bildet på skjermen på kameraet og styr autofokus og lukker på telefonen.

>  Ekstra stor 12 megapikslers bakgrunnsbelyst 1/17-tommers CMOS-bildebrikke leverer en suveren bildekvalitet, uansett om du filmer i Full HD eller tar høyoppløste stillbilder, selv i svakt lys.

Andre egenskaper

>  11 kunstfiltre med opptil fem ulike effektvarianter*** avhengig av valgt kunstfilter lar deg skape kunstneriske bilder og filmer. Story+ som lar deg arrangere bilder i pene oppsett med merker og signaturer.

>  iHS-teknologi gir bedre bilder med naturlig mettede farger og lav støy, akkurat som du vil at de skal se ut, uansett forholdene ved fotograferingstidspunktet.

>  1080p Full HD video med lyd og høyhastighetsopptak (120/240 bps) for god gjengivelse av actionscener i slowmotion.

>  Stor, tiltbar LCD berøringsskjerm med LiveView som automatisk skifter med EVF***, pluss berøringsstyrt Rask AF, berøringslukker (Touch AF Shutter) og parkobling via innebygd Wi-Fi.

>  ISO 12800 høy lysfølsomhet for gode bilder i meget svakt lys.

* Tilsvarende 35 mm

** Når LCD-en tiltes er EVF automatisk avstengt

*** Bildeeffekter avhenger av hvilket kunstfilter som brukes

Powered by Labrador CMS