Sony Cyber-shot RX100 III

Pressemelding fra Sony 16. mai 2014

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Profesjonell kvalitet i lommen

Cyber-shot™ RX100 III med nytt objektiv og innebygget søker gir deg enda flere fotomuligheter inn i et kompakt kamerahus

Elsket av fotografer som verdsetter seriøse bilder og ekstrem portabilitet: Den populære Cyber-shot™ RX100-familien har fått et nytt og spennende medlem.

Utformet i et lett, reisevennlig aluminiumhus bygger Cyber-shot™ RX100 III videre på anerkjennelsen til sine forgjengere. Et oppgradert objektiv og rask bildeprosessor komplementeres av en uttrekkbar OLED Tru-Finder™ med ZEISS®T*-coating, forbedrede video-funksjoner og en 180-graders tiltbar LCD-skjerm – alt i et stilrent kamera som du kan bære i lommen.

Detaljspekkede stillbilder og vibrerende Full HD-opptak

Objektivet i RX100 III, ZEISS®Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8, er en god følgesvenn ved fotografering av alt fra store landskap til flotte portretter. Takket være en stor F2.8-blender på objektivets telefoto-ende fremstår motivet krystallklart mot en jevn og uskarp bakgrunn, og en imponerende evne til å ta inn lys muliggjør også raskere lukkertider for fotografering av motiver i hurtig bevegelse. I tillegg tilfører et innebygget 3-stop (1/8) Neutral Density-filter din fotografering mange spennende og kreative muligheter, for eksempel når du tar bilde av motiv i sterkt lys.

Et annet etterlengtet tillegg til Cyber-shot™ RX100 III er den uttrekkbare, høy-kontrasts OLED Tru-Finder™ som lar deg se motivet klart og detaljert når du holder kameraet mot øyet. Søkerens optiske overflate inkluderer en ZEISS®T*-coating som dramatisk reduserer gjenskinn og leverer utrolig skarphet fra hjørne til hjørne. RX100 III er også utstyrt med en øyesensor som automatisk bytter mellom søker og visning på skjerm.

Kameraets 20.1 effektive megapiksels 1.0-type bakbelyste Exmor R CMOS-bildesensor, som er mye større enn sensorene i vanlige kompaktkameraer, er nøkkelen til skarpe og vakre stillbilder og video-opptak. Det nye kameraet er også utstyrt med siste-generasjons BIONZ X-prosessor, og tilbyr dermed veldig gode iso-verdier og lite støy. Tre ganger raskere enn sin

forgjenger, kommer RX100 III med teknologier som detalj-reproduksjon, diffraksjonsredusering og områdespesifikk støyreduksjon, noe som bidrar til naturlig gjengivelse av detaljerte teksturer, forbedret kvalitet ved lav blenderåpning og skarpe resultater ved fotografering i områder med dårlig belysning.

For den optimale visningen av dine fotografier, er RX100 III utstyrt med en ny 4K-utgang for stillbilder som lar deg se på bildene på en 4K TV. Høyoppløste bilder kan overføres via HDMI eller Wi-Fi, og støtte for Triluminos Colour®lar deg se bildene med flotte toner og teksturer på kompatible BRAVIA TV-modeller.

Nye funksjoner gir flere video-muligheter

Med den raske BIONZ X-prosessoren kommer nye video-funksjoner, og for først gang i et Cyber-shot™-kamera støtter RX100 III det effektive XAVC-formatet. Basert på den profesjonelle XAVC-standarden, kan kameraet ta Full HD-opptak på opp til 50 Mbps med ekstremt lite støy – selv ved filming av travle scener. Om du kunne tenke deg superdetaljerte opptak av for eksempel golf-svingen eller tennis-serven, kan du gjøre HD-opptak på opp til 100 fpsii XAVC S-modus og få silkemyk fremvisning i sakte film via en applikasjon som Sonys PlayMemories Home.

Håndholdte video-opptak blir også enda mer behagelig å se på med Intelligent Active Mode som reduserer effekten av risting i kameraet. Rammeanalyse-teknologi og en 5-akset stabilisering er kombinert for første gang i RX100-serien, og sørger for å gi deg mer stødige opptak, selv når du filmer mens du går.

Til tross for sin portable størrelse, har kameraet arvet flere video-funksjoner fra Sonys profesjonelle videokameraer. Det finnes en ren HDMI-utgang som muliggjør at Full HD-opptak kan lagres på en ekstern opptaker. ‘Zebra’-mønster på LCD-skjermen og i søkeren hjelper deg å identifisere de lyseste områdene i scenen, og dobbelt video-opptak lagrer på samme tid små MP4-filer og toppkvalitets AVCHD/XAVC S-filer.

De som liker å ta selfies vil også bli glade for den 3.0-type Xtra Fine LCD-skjermen som nå kan tiltes opp til 180 grader slik at du enkelt kan ta selvportretter på en armlengdes avstand. Den tiltbare skjermen er også nyttig når du skal ta bilder fra høye eller lave posisjoner.

Hvis du ønsker å tilføre bildene dine enda flere spennende effekter, er PlayMemories Camera Apps nå tilgjengelig for første gang i RX100-familien. Et voksende antall applikasjoner gjør det er enkelt å forbedre dine bilder med kreative effekter, filter og verktøy og integrert NFC/Wi-Fi sørger for en god brukeropplevelse.

Entusiaster vil også verdsette de manuelle kontrollmulighetene som hjelper deg å utforme det perfekte bildet. Funksjoner kan også tilordnes en ny egendefinert knapp eller kontrollhjulpet. Kontrollring og funksjonsknapp er også åpen for egendefinering slik at du har direkte tilgang til innstillinger du bruker ofte.

Pris og tilgjengelighet

Pris og tilgjengelighet for det kompakte digitalkameraet Cyber-shot™ RX100 Mk III fra Sony vil bli offentliggjort i nærmeste fremtid.

Powered by Labrador CMS