Leica S

Pressemelding fra Bresson 17. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica S – Syntesen av optimal bildekvalitet og brukeropplevelse.

Leica S er et nytt kamera i det kjente Leica S-systemet - et logisk steg i utviklingen av mellomformat-satsningen til Leica. Nye Leica S har forbedret bildekvalitet og økt lysfølsomhet, bedre autofokus, raskere buffer og noen ergonomiske forandringer. Flere nye unike kamerafunksjoner sørger for raskere og tryggere arbeidsflyt.

I tillegg til det nye Leica S-huset lanserer Leica tre nye objektiver som ekspanderer de fotografiske mulighetene til Leica S: Leica Super-Elmar-S 24mm f/ 3.5 ASPH supervidvinkel, Leica Vario-Elmar-S 30-90mm f/ 3.5-5.6 ASPH zoomobjektiv, og Leica TS-APO-Elmar-S 120mm f/ 5.6 ASPH Tilt-Shift-objektiv.

Ny teknologi for bedre kvalitet og høyere hastighet

En av de største forandringene i Leica S-huset er elektronikken. En oppgradert bildebrikke sørger for bedre støykarakteristikk, naturlig fargegjengivelse og økt presisjon på hvitbalansen. Sistnevnte forbedring er en gråkortfunksjon der du tar et bilde med et gråkort og bruker det som referanse for resten av fotograferingen. ISO-rekkevidden har økt i begge ender av skalaen, fra ISO 100 til ISO 1600. Dette gir mellomformatbrukeren nye muligheter til å ta bilder med lite støy under vanskelige lysforhold.

Bufferminnet er doblet til 2 GB med en skriverhastighet opp til 166 mb/s. Dette gir mulighet til å fotografere sekvenser opp til 32 bilder i RAW-format uten stopp. Du kan også velge å lagre et bilde parallelt i størrelsene 37.5, 9.3 eller 2.3 megapiksler - for en raskere forhåndsvisning av bildet.

Rask og presis autofokus for motiver i bevegelse

Den oppgraderte autofokusen er ikke bare raskere, men også mer presis. For at motiver i bevegelse skal bli skarpest mulig, kan du med nye Leica S velge "predictive" autofokus. Dette betyr at kameraet sammenligner tidligere bevegelser fra motivet og regner ut hvor motivet vil være når eksponeringen skjer. Autofokusen vil da låse på det punktet som kameraet har regnet ut rett før du trykker på utløseren. Denne funksjonen, kombinert med Leica S sin fantastiske mellomformat kvalitet, setter en ny standard for profesjonell action-fotografering.

GPS og innebygget vaterfunksjon

Nye Leica S er nå det eneste profesjonelle kameraet med innebygget GPS. Med denne funksjonen kan du lagre geografiske data rett på Exif-fila, og du slipper å stille klokka i kameraet når du flytter deg mellom tidssoner. Du vil også, med en ny vaterfunksjon, ha muligheten til å rett opp horisonten og komponere presise bilder rett i søkeren.

Optimalisert brukeropplevelse

LCD-skjermen på 3" har en oppløsning på 920 000 piksler og fullt sRGB-fargerom, samt bedre kontrast og lysstyrke. Ripebeskyttet Gorilla-glass på skjermen, søkerbilde på 98% med ekstra informasjon, ny meny og mykere gummibelegg for bedre grep, er noen optimaliseringer for enklere fotografering. I tillegg er det integrert en joystick for manøvrering av menyen, og en LEMO-blitssynkport for bedre sikkerhet ved studiofotografering.

Leica Protection Plan er inkludert ved kjøp av Leica S-hus. LPP gir deg en utvidet garanti på tre år og muligheten til å låne et demokamera hvis ditt kamera er på service. Fullversjonen av Adobe Photoshop Lightroom 4 følger også med kameraet.

Leica S er tilgjengelig fra desember 2012 og vil ha en veiledende pris på kr. 165.000,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS