Sony NEX-5T

Pressemelding fra Sony 27. august 2013

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony NEX-5T: Når størrelsen virkelig teller

Opplev smartere funksjoner og trådløs deling med det kompakte systemkameraet NEX-5T

Det er den store sensoren som gir bedre bilder, og det er her størrelse virkelig teller. Det nye NEX-5T fra Sony pakker bilder i profesjonell kvalitet og trådløs frihet inn i et kraftig, kompakt kamera med utskiftbar optikk. NEX-5T er den perfekte partner for fotografer som er opptatt av å ta bilder i ypperste kvalitet, og som ønsker mange kontrollmuligheter og liten vekt.

Wi-Fi lar deg koble NEX-5T til din smarttelefon, PC eller TV, og trådløst overføre dine bilder og videoer3. Det er også det første E-mount-kameraet med utskiftbar optikk fra Sony med NFC, noe som gir mulighet for one-touch trådløs tilkobling til Android smarttelefoner og nettbrett1. Det kreves ingen installasjon, bare berør den mobile enheten mot kameraet og en trådløs tilkobling vil oppstå automatisk.

På innsiden av NEX-5T finner du en stor APS-C-sensor med 16.1 effektive megapiksler som fanger mer lys enn små sensorer i ordinære kompaktkameraer. Du vil dermed få bilder og full-HD-video i DSLR-kvalitet, spekket med detaljer og med utrolig lav bildestøy. Funksjonen Advanced Fast Hybrid AF lar deg heller ikke gå glipp av de små øyeblikkene, og kombinerer muligheten til å fange hurtige bevegelser med en kontrast-deteksjon, slik at kameraet leverer raskt og presist fokus i enhver scene.

Det er også enkelt å ta selvportretter med LCD-skjermen som kan tiltes opp til 180 grader, og Auto Portrait Framing hjelper deg å oppnå et profesjonelt resultat ved å finne den beste komposisjonen for bildet. NEX-5T tilbyr også ekstra fleksibilitet med sitt funksjonshjul og Fn-kapp for øyeblikkelig tilgang på funksjoner du ofte bruker.

Ny PlayMemories Camera-apper

Rekken av nedlastbare PlayMemories Camera-apper vokser, og tilbyr mange nye og spennende funksjoner til NEX-5T. Velg blant et spekter av gratis og betalte bildeeffekter og praktisk verktøy, og utvid dine kreative muligheter. Den helt nye Lens Compensation-appen lar brukere lagre og benytte seg av subtile bildekorrigeringer for ulike objektiver. Justerbar korreksjon kan benyttes for å kompensere for perifer skyggelegging, kromatisk aberrasjon og tønneforvrengning.

En innebygget Smart Remote Control lar deg kontrollere kameraet fra mobilen eller nettbrettet, perfekt for gruppebilder hvor du selv ønsker å være med. Du får også mer kontroll over dine bilder med mulighet til å justere EV-kompensasjon, blenderåpning, lukkerhastighet, ISO og hvitbalanse fra din mobile enhet.

Også oppdatert er Direct Upload Version 2.0 som sørger for enkel foto-overføring til sosiale nettverk der du har et trådløst nett tilgjengelig4.

Tilpassede etuier og annet tilbehør

Sony tilbyr et stort utvalg av tilbehør tilpasset det kompakte systemkameraet, NEX-5T. Det tynne og lette etuiet LCJ-EBA er eksklusivt designet i flere ulike farger for å passe til NEX-5T og NEX-5R, og står ikke i veien for NFC-funksjonen til NEX-5T; Den myke bærevesken LCS-EMJ er utstyrt med en utvidbar seksjon tilpasset objektiv av ulike størrelse; og batteriladeren BC-QM1 lader kjapt batteriene til nye α- og Handycam®-modeller, og kan også gi strøm til din smarttelefon via USB

Pris og tilgjengelighet

Det nye NEX-5T med utskiftbar optikk fra Sony kan allerede forhåndsbestilles fra www.sony.no, og vil være tilgjengelig for ordinært salg i september 2013. Kameraet vil ha følgende veiledende priser:

Produkt

Kit

Priser

NEX5TL Svart

Med 16-50mm

5.400 kr

NEX5TL Sølv

Med 16-50mm

5.400 kr

NEX5TL Hvit

Med 16-50mm

5.400 kr

NEX5TY

Med 16-50mm + 55-210mm

7.300 kr

1 For NFC-kompatible smarttelefoner eller nettbrett med Android OS Versjon 4.0 eller senere

2 Bildeoverføring til PC eller TV fra en smarttelefon eller nettbrett som ikke er kompatibel med NFC krever trådløs nettverkstilgang

3 Video-format eller muligheten til å overføre video avhenger av den mobile enheten

4 Direct Upload støtter foreløpig kun Flickr, men fremtidig støtte for flere tjenester er under planlegging. Støttede SNS-opplastingssider varierer fra region til region

Powered by Labrador CMS