Panasonic LUMIX GM5

Pressemelding fra Panasonic 15. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

LUMIX GM5 – speil- og trådløs prestasjon i kompakt design

Panasonic lanserer LUMIX DMC-GM5, det siste tilskuddet i Panasonics serie av speilløse systemkamera. GM5 har elegant design, trådløse muligheter og leverer høykvalitets bilder. Elektronisk søker gir økt kontroll og presisjon, og en rekke funksjoner gir kreativ frihet.

GM5 er verdens minste speilløse systemkamera med utskiftbart objektiv og elektronisk søker. År med nytenking og engasjement for DSLM-teknologien har gjort det mulig for Panasonic å gjøre kameraene mindre, samtidig som de utvider grensene for hva som er mulig i forhold til bildekvalitet. GM5 bygger videre på suksessen GM1, kameraet som satte en ny standard for ultrakompakt ytelse med flere ulike funksjoner.

GM5 er utstyrt med en 16 megapiksel stor Digital Live MOS-sensor basert på Micro Four Thirds-standarden. Denne fanger detaljene i ethvert motiv med nøyaktig fargegjengivelse og høy sensitivitet.

Bildeprosessoren Venus Engine har et avansert støyreduksjonssystem som gir klarere bilder, selv ved forhold med lite lys. Det nye Detail Reproduction Filter Process forbedrer oppløsningen for skarpere bilder selv ved veldig lyssterke forhold.  Høypresisjons-prosessering gjør at alle deler av et bilde, fra de helt mørke til de veldig lyse, blir nøyaktig reprodusert.

GM5 kan også produsere videoer i Full HD (1080p) i AVCHD Progressive- eller MP4-format med stereolyd. Dolby Digital sikrer høykvalitets lydinnspilling. Wind Cut-funksjonen reduserer forstyrrende lyd fra vind i bakgrunnen.

En praktisk 1166-punkts elektronisk søker gir 0,92x/0,46x-forstørrelse (tilsvarer 35mm kamera) og 100 prosent synsfelt. Live-søkeren gir samme fargegjengivning som GX7. En Touch Pad AF-funksjon gjør det mulig å simultant bruke både Live-søkeren og pekeskjermen. Det gir maks kontroll og mer intuitiv bruk. Eye Sensor AF starter autofokus med en gang du ser inn i søkeren slik at kameraet er klart når du er det. 

GM5s store 920K-punkts pekeskjerm er direkte festet til frontpanelet, noe som tar bort luftlaget mellom de to enhetene. Dette fører blant annet til dramatisk reduksjon i lysrefleksjonene på 3-tommersskjermen. Sammen med høyere oppløsning og bedre fargegjengiving gir det bedre synlighet på skjermen, selv i sterkt sollys.

G-seriens Contrast AF-teknologi gir høy presisjon, særlig når man tar bilder med stor blender. GM5 har også Light Speed AF, noe som gjør det mulig å fange de forbigående øyeblikkene med imponerende resultater.

Autofokusen i GM5 overfører bildedata med opp til 240 bilder per sekund, noe som gjør at den utkonkurrerer mange DSLR-er i forhold til både presisjon og hastighet. GM5 kan ta bilder i serier med opp til 5 bilder per sekund i 16MP oppløsning.

Low Light AF gir mulighet til å stille inn fokus mer nøyaktig og gir forbedret ytelse for situasjoner med lite lys, som restauranter med lite lys eller turer ute i måneskinn. I tillegg til ansiktsgjenkjenning (Face Recognition AF) er også øyegjenkjenning (Eye Detection AF) tilgjengelig for ytterlig forbedret presisjon ved portrettfotografering.

GM5 har en rekke kreative funksjoner som gjør det morsommere og mer kreativt å fotografere digitalt. Blant annet er Creative Control-funksjonen med 22 ulike filtre tilbake. Parameterne for de ulike innstillingene er justerbare og det er mulig å kombinere egne innstillinger og filtre for å skape originale bilder. Nytt for GM5 er muligheten til å kunne ta bilder med og uten filtereffekt samtidig for mulighet til å sammenligne og senere velge favorittbilde. «Snap Movie» gjør det mulig å lage video i forhåndsbestemte tidsintervaller med stillbilder.

Kameraet kan kobles til WiFi for å enkelt koble det til mobiltelefoner og nettbrett. Det gir mulighet for å publisere video og bilder i sosiale medier eller deling med venner og familie.

Den trådløse oppkoblingen gjør det også mulig å fjernstyre kameraet. Ved hjelp av Panasonic Image-appen (Android og iOS), som kan lastes ned gratis fra de respektive app-butikkene,  kan du justere innstillingene for fokus, blender, lukkertid og ISO før du tar bildet via for eksempel nettbrettet. Etterpå kan du se resultatet i Remote View-funksjonen, uten å hente kameraet.

For å komplementere Lumix GM5 og GM1 lanserer Panasonic to nye objektiver.

Nye LUMIX G VARIO 35-100mm/F4.0-5.6 ASPH./MEGA O.I.S. (H-FS35100) har en brennvidde på 35-100mm (tilsvarer 70-200mm på et 35mm-kamera), og er det perfekte objektivet for portretter, nærbilder med uklare bakgrunner eller fotografering av motiver på lang avstand. Objektivet er kompakt, fremstilt i metall og er veldig enkelt å ta med seg.

Dessuten har Panasonic oppdatert LUMIX G 14mm/F2.5 II ASPH. (H-H014A) og leveres nå i både sort og sølv for å matche kameraet. Med bred synsvinkel og god dybdeskarphet gir  objektivet utmerket ytelse i en rekke miljøer. Alt fra vidstrakte landskap til små innendørs rom. 

LUMIX DMC-GM5 vil være tilgjengelig i butikk fra oktober. Veiledende pris vil være 8299 kr, inklusive moms.

Powered by Labrador CMS