MOBILEN SLÅR KAMERA

Tall fra en fersk undersøkelse fra Telenor og bildelagringstjenesten Min Sky viser at mobiltelefonen er folkets foretrukne kamera.

Publisert Sist oppdatert

Hele 83 prosent sier at de først og fremst bruker mobilen når livets viktigste øyeblikk skal foreviges, skriver Telenor i en pressemelding.

Undersøkelsen viser også at 58 prosent fortsatt sverger til digitalkameraer og at 27 prosent bruker tradisjonelle speilreflekskameraer. Mer overraskende er det kanskje at noen få, nærmere bestemt tre prosent, fortsatt bruker filmbasert kamera og at tre prosent ikke tar bilder i det hele tatt.

Bedre kamera

Mobilen er alltid tilgjengelig og gjør det enklere å ta bilder. Men det gir også utfordringer som lagring av bildene på et trygt sted

Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor, sier han ikke er overrasket over at så mange bruker telefonen for å ta bilder.

– Det har lenge vært kjent at det er en stor nedgang i antall solgte digitale kompaktkameraer. Dette skyldes at stadig flere får smarttelefoner og at kameraene i telefonene blir stadig bedre. Mobilen er alltid tilgjengelig og gjør det enklere å ta bilder. Men det gir også utfordringer som lagring av bildene på et trygt sted, sier han.

80 prosent av oss lagrer først og fremst bilder på PC-en, mens 56 prosent lagrer bildene på telefonen. 19 prosent sier de har lagret sensitive bilder på telefonen, og 19 prosent sier de har mistet telefonen én eller flere ganger.

Pass på bildene

– At stadig flere knipser med telefonen betyr at svært mange er utsatt for å miste bilder og ikke minst sensitive bilder. Spesielt med tanke på at det ifølge Politidirektoratet ble stjålet 28.000 mobiltelefoner i 2013. Vi anbefaler ingen å bruke telefonen som eneste lagringsplass for bilder og annen informasjon som er privat og uerstattelig. Det kan fort komme på avveie og få store konsekvenser hvis feil folk får tak i informasjonen, sier han.

Undersøkelsen ble gjennomført av YouGov på vegne av Telenor i mai 2014, blant 1000 respondenter i hele Norge.