Nikon AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR

Pressemelding fra Nikon 2. juli 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Reis på første klasse med nye AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR

Nikon lanserer i dag et nytt høykvalitets zoomobjektiv i DX-format. NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 er utviklet for kravstore fotografer. Objektivet er utstyrt med den nyeste teknologien og er svært kompakt.

Det avanserte og kompakte zoomobjektivet som bare veier 480 gram er perfekt som reisefølge. Brennvidden på hele 16–80 mm dekker de fleste opptakssituasjoner – alt fra landskapsmotiver til nære portretter. Blenderåpningen med f/2,8–4 gir store fordeler i svakt lys, og Nikon sin firestegs bildestabilisering sørger for skarpe bilder selv ved lang lukkertid. Dette er det første DX-objektivet med Nikon sin aller nyeste profesjonelle teknologi, blant annet elektromagnetisk blender og et beskyttende fluorbelegg. Det er også det første DX-objektivet med Nikon sin anerkjente nanokrystallbelegg.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon, sier det nye objektivet er brukervennlig og perfekt som turkamerat.

– Det nye objektivet kombinerer avansert NIKKOR-teknologi med uovertruffen brukervennlighet samtidig som det er perfekt for reising. Teknisk sett har objektivet det nyeste innen teknologi i tillegg til klassikere som Nikon sin anerkjente nanokrystallbelegg og kraftige bildestabiliseringssystem. Objektivet er svært kompakt og dekker fra vidvinkel til teleobjektiv. Objektivet har en rask blenderåpning på f/2,8-4. Denne kombinasjonen gjør at zoomobjektivet egner seg for de fleste situasjoner, sier han.

Rask zoom

Nye NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 er et spennende alternativ for eventyrlystne fotografer. Fleksibel 5x zoom dekker et område som tilsvarer 24–120 mm i fullformat, og stor blenderåpning gir mange opptaksmuligheter. Uansett om opptaket blir gjort med vidvinkel eller teleobjektiv, er det enkelt å oppnå en tiltalende uskarphet i bakgrunnen, skarpe bilder i svakt lys og en markert overgang mellom motiv og bakgrunn. I tillegg har objektivet en minste fokusavstand på 0,35 m, som gjør at man kommer tett på motivet.

Objektivet egner seg til alt fra landskaps- og interiørbilder til spontane bilder på gaten og nære portretter – med dette raske zoomobjektivet kan du gjøre imponerende opptak i høy oppløsning, uansett hvor du drar.

Den nyeste teknologien

En elektromagnetisk blender gir jevne og mer nøyaktige eksponeringer, spesielt under fotografering med raske bildefrekvenser. Nikon sitt beskyttende fluorbelegg avviser effektivt vann, støv og smuss uten at det går ut over bildekvaliteten, og gjør det enkelt å rengjøre glasset uten å skade overflaten. I tillegg er dette det første DX-objektivet med Nikon sin anerkjente antirefleksbelegg i nanokrystall.

Stødig og lyddempet

NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 er utstyrt med den siste generasjonen av Nikon sin imponerende bildestabiliseringsteknologi. Teknologien eliminerer uskarpheter som følge av kamerabevegelser selv ved bruk av lukkertider som er opptil fire trinn lengre. VR-enheten er lyddempet og omfatter to innstillinger (Normal for generell håndholdt fotografering, og Active for å kompensere for mekaniske vibreringsfrekvenser) samt automatisk gjenkjenning av vibrasjoner i stativet. VR sørger for skarpe bilder, og den kompakte autofokusmotoren gir lyddempet, rask og presis autofokus for hele zoomområdet, noe som er en stor fordel ved fotografering av dyreliv og opptak av filmer. Bryteren for M/A-fokusfunksjon gir sømløs overstyring av manuell fokusering for de mest kritiske øyeblikkene.

Høy optisk ytelse

Dette avanserte objektivet er utformet for å gi maksimal ytelse når det brukes sammen med digitale speilreflekskameraer i DX-format, og det har en optisk design med 17 elementer i 13 grupper. I tillegg til nanokrystallbelegget og linseelementet med fluorbelegg har objektivet tre asfæriske linseelementer og fire glasselementer for ekstra lav spredning (ED). Motlysreflekser, interne refleksjoner og aberrasjon reduseres til et minimum, og dette sørger for korrekte bilder under kontrastrike lysforhold i hele zoomområdet.

Perfekt balansert – ypperlig for reise

NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 veier ikke mer enn 480 g. Størrelsen og ytelsen gjør at objektivet er allsidig og passer utmerket til reisefotografering. Objektivet har en gummiring rundt F-fatningen som gir beskyttelse mot vær og vind. Kombinasjonen av avansert teknologi og kompakt størrelse gjør at objektivet tilfredsstiller både kresne entusiaster og profesjonelle fotografer som ønsker et hendig kamera i DX-format.

 Objektivet leveres med egen HB-75 solblender med bajonettfatning.

NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 er tilgjengelig fra 16.7.2015 til en veiledende pris på 10.790,-.

Powered by Labrador CMS