OM-D E-M5 Mark II Limited Edition

Pressemelding fra Olympus 12. mai 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

OM-D E-M5 Mark II Limited Edition feirer titan-kledd OM-ikon

Den nydelig omdesignede E-M5 Mark II blir tilgjengelig i et distinktivt retro titan-farget kamerahus som feirer Olympus OM-seriens gyldne æra; en periode som la grunnlaget for vår tids Olympus Micro Four Thirds flaggskip-kameraer. Limited Edition-modellen skiller seg, i tillegg til titan-fargen, fra den vanlige modellen med en spesiell OM-D-merket skinnrem, og et eier-kort med et sitat fra den legendariske OM-designeren Yoshihisa Maitani, med en premium-sydd kortholder i skinn.

På den andre siden av kortet er et nummer mellom 1 og 7000, siden bare 7000 av disse kameraene vil bli produsert. OM-D E-M5 Mark II Limited Edition blir tilgjengelig fra juni 2015 som bare kamerahus, eller i et sett sammen med all-round-zoomen M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II. Veiledende utsalgspris for kamerahuset er 10999,- veiledende . Settet med objektiv vil koste 13499,- veiledende.

Et lett og kompakt ikon fortjener en etterfølger

Selv om 20 år har gått siden OM-3Ti ble lansert, har OM-D E-M5 Mark II mye mer enn utseendet til felles med sin berømte forgjenger. Begge tilbyr avanserte fotografer et mer portabelt høykvalitets-alternativ til store og tunge speilreflekskameraer. 80- og 90-tallet befestet OM-seriens omdømme som kompakte, robuste og lett bærbare systemkameraer med innovative løsninger som luftdemping av speilet og de profesjonelles favoritt, multi-spot-lysmåleren. E-M5 Mark II følger tradisjonen, med sin minimale størrelse, solide konstruksjon og verdens beste** 5-aksers bildestabiliseringssystem. Som TIPA-juryen påpekte gjør dette den ideell til hurtig, spontan fotografering i bevegelse («en gjennombruddsteknologi som takler sågodt som alle fotograferingssituasjoner»)

En titan i titanstål

Fra lanseringen av OM-1 i 1973 kombinerte Yoshihisa Maitanis banebrytende serie form med funkjson påprofesjonelt nivå, og OM-3Ti var det vakre - og praktiske -høydepunktet i denne designfilosofien. Titan-platene var ikke bare lettere enn aluminium, de var ogsåmer bestandige mot korrosjon og varme, og hele seks ganger mer robuste. Utseendet gjorde OM-3Ti særpreget i forhold til alle andre kameraer påmarkedet den gangen.

OM-D E-M5 Mark II Limited Edition viser respekt for sin forgjenger med en markert ny farge og et antallumiskjennelige design-trekk arvet fra OM-serien. I tillegg til de kjente OM-konturene, prismehuset og det lave tyngdepunktet, frister det nye kameraet samlere med sin distinkte titan-finish, vakkert formede kontrollratt og utløser. Fra eierens perspektiv oser kameraet av optisk presisjon i toppklasse.

Det 20. århundres historie, med kvalitet fra det 21. århundre

OM-D E-M 5 Mark II Limited Editions design har klare trekk fra 80- og 90-tallet, men påalle andre måter er dette i høyeste grad et optisk ingeniørkunst av høyeste kvalitet, slik TIPA anerkjente da de fremhevet en rekke fordeler (i tillegg til bildestabilisatoren): «..i et støvsikret, vannsikret og frostsikret kamerahus av magnesium leverer Olympus OM-D E-M5 Mark IIs 16,1 Megapixel 4/3 Live MOS sensor og TruePic VII prosessor et bredt utvalg av kreative bildemuligheter og ISO opp til 25.600. Kameraet er utstyrt med en 2,36 millioner punkters elektronisk søker og en 3-tommers 1037K-dot artikulert LCD skjerm. Den ekstremt hurtige Fast AF kan skryte av 81 punkter, utmerket ytelse i svakt lys og følge-AF som gir hurtig AF ved 10 bilder per sekund i full oppløsning. Kameraet har ogsåen spesiell «High Res Shot»-funksjon som sies ågi oppløsning tilsvarende en 40 Megapixel ved åkombinere 8 bilder til en JPEG ved åflytte sensoren.»

Det nyeste medlemmet av Olympus OM-D familien vil naturligvis bli feiret mest for sin bemerkelsesverdige titan-finish, luksuriøse skinn-tilbehør og den sterke følelsen av historie det formidler til enhver som holder det. Men det er i essensen et sofistikert redskap for spontane, kreative fotografer og filmskapere. Det er mindre og mye lettere enn sammenlignbare speilreflekskameraer, og gir dermed filmskapere muligheten til ågjøre håndholdte opptak utendørs, uavhengig av stort og tungt tilleggsutstyr - skarpt og støyfritt - uansett lysforhold. Kameraet er en hyllest Yoshihisa Maitani og hans historiske OM-kameraer.

For fulle spesifikasjoner på OM-D E-M5 Mark II Limited Edition og M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4-5.6 II se OM-D website.

* TIPA 2015: ‘Best Compact System Camera Expert’

** Per Mai 2015. Innen systemkameraer, inkludert SLR, på markedet, testet under Olympus’in-house testforhold etter CIPA’s testvilkår.

Powered by Labrador CMS