Panasonic LUMIX G X VARIO 12-35 mm

Pressemelding fra Panasonic 21. mai 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Vidvinkelzoom med f2,8 ved alle brennvidder

Med den nye vidvinkelzoomen LUMIX G X VARIO 12-35 mm F2.8 ASPH Power O.I.S. kompletterer Panasonic det store zoomutvalget for kameraer i G-serien. Det siste tilskuddet er kanskje den mest allsidige zoomen av alle, ikke minst takket være den gode lysstyrken.

Det lette og kompakte formatet er en av de viktigste grunnene til at Panasonics Lumix-kameraer på kort tid har klart å ta store markedsandeler fra de store, etablerte leverandørene av systemkameraer. Den nye høykvalitets X-optikken bidrar til å styrke Micro-konseptet på alle måter gjennom sin raffinerte kombinasjon av form og funksjon.

LUMIX G X VARIO 12-35 mm F2.8 ASPH Power O.I.S. gir nye argumenter til alle som har talt seg varme for den høye bildekvaliteten med Micro 4/3-formatet. Dette er en herlig lyssterk vidvinkelzoom tilsvarende 24–70 mm – perfekt for alt fra landskapsfotografering til portrett. Ved portrett er det mulig å velge myk og effektfull bokeh, i stor grad takket være den 7-delte blenderen.

Det ligger flere teknologiske landevinninger bak den nye objektivserien. En er den nye Nano Surface Coating-teknologien som minimerer alle typer reflekser over hele det synlige spekteret (380–780 nm). En svært lav brytningsindeks og en overflatestruktur på nano-nivå gir en fantastisk klarhet, samtidig som ghosting og strølys elimineres så å si fullstendig.

Det testvinnende optiske bildestabiliseringssystemet i Lumix-kameraene (POWER Optical Image Stabilisator) er nå også integrert i objektivet og tar effektivt hånd om både små og større håndbevegelser, noe som er spesielt nyttig ved fotografering innendørs eller i kveldsbelysning. Den lynraske, integrerte autofokusen bidrar også til fantastisk skarphet og kontrast. Den elektroniske fokusmotoren arbeider mykt og raskt både ved stillbildefotografering og filming.

Forkortelsen UED står for Ultra Extra-Low Dispersion, som igjen står for minimal kromatisk aberrasjon, mens teknologien UHR (Ultra High Reflective) sikrer at optikken leverer høyeste kvalitet fra kant til kant. Hvis vi ser nærmere på de optiske bestanddelene, finner vi 14 element i 9 grupper med blant annet fire asfæriske linser. Dette bidrar til å begrense lengden til kompakte 73,8 mm og vekten til bare 305 g.

Utsiden av objektivet har en elegant metallfinish som matcher Panasonics G-kameraer, men som likevel er robust med en ekstra pakning rundt fatningen som beskytter mot vann og smuss.

Powered by Labrador CMS