Pentax K-01

Pressemelding fra Focus Nordic 2. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Pentax lanserer et avansert hybridkamera, designet av Marc Newson

Pentax K-01 er et nytt digitalt hybridkamera designet av Marc Newson, en av verdens fremste designere. Time Magazine rangerer ham som en av verdens hundre mest innflytelsesrike personer. Hans kunstverk finnes utstilt på museer verden over, deri­blant Museum of Modern Art i New York, Londons designmuseum og V & A, Centre Georges Pompidou samt Vitra Design Museum.

"Jeg ville skape en image av kvalitet og kompetanse. Noen av mine favoritt­kameraer gjennom tidene har vært Pentax. Så jeg ville tilbake til varemerkets røtter, og forsøke å skape noe som virkelig var unikt og dessuten ikonisk", sier Marc Newson.

"Pentax K-01 er et perfekt valg for dem som skal kjøpe sitt første systemkamera, i kraft av sin enkle bruk, ikke minst for dem som søker et kamera med originalitet og stil. Den passer like bra for mer avanserte brukere, og særdeles bra for dem som har Pentax-objektiver fra før, og bare vil ha et moderne kompakt systemkamera", sier Helge Rose hos Focus Nordic, Pentax nordiske generalagent.

Pentax K-01 har et imponerende antall funksjoner, APS-C CMOS-sensor med 16,28 megapiksler som gir skarpe bilder, seriebildeopptak med seks bilder pr sekund, følsomhet opp til ISO 25.600 og video i full HD (1920x1080) med stereolyd, er bare noen av funksjonene.

H.264 videoformat tilbyr et utvalg av bildehastigheter (30, 25 eller 24 bilder pr sekund) for brukerspesifikke applikasjoner. Opptak startes med en egen (rød) knapp, og en stereomikrofon gir meget realistisk lyd. Det finnes også inngang for ekstern mikrofon og en spennende funksjon for intervallfilming (timelapse movie).

Videre har det nye kameraet Pentax K objektivfatning, som gjør det til det eneste hybridkameraet på markedet som er kompatibel med eksisterende objektivpark. Totalt har Pentax lansert 214 ulike objektiver siden starten, og man har til dags dato solgt over 20 millioner objektiver.

Videre finnes nitten automatiske motivprogrammer, og like mange digitale filtre, samt en rekke etterbehandlings­-funksjoner for kreative bilder. Blant annet kan man skape en serie med miniatyrer i et bilde.

I Auto Picture-modus optimaliseres alle kamerainnstillinger som blender, lukkertid, hvitbalanse, fargemetning, kontrast og skarphet. Det innebærer at fotografen kan ha full oppmerksomhet på bildekomposisjon.

Det avanserte autofokus-systemet omfatter kontrastdetektering og 81 valgfrie fokus­punkter.

Det nye designet gjennomsyrer også det nye objektivet smc PENTAX-DA 40mm F2.8 XS, verdens tynneste (9,2 mm) utskiftbare objektiv, som lanseres sammen med K-01. Det har brennvidde tilsvarende 61 mm i 35 mm formatet.

Om Marc Newson Se http://en.wikipedia.org/wiki/Marc_Newson for biografi.

Pris og tilgjengelighet Pentax K-01 og objektivet SMC 40mm XS vil bli introdusert i slutten av mars 2012. Prisen for kamerahuset blir ca. kr 5.400,- og for kamera med 18-55mm ca. kr 6.000,-. Samme pakkepris blir det om man i stedet velger å kjøpe den med det nye DA 40mm.

Kameraet kommer i tre farger: helsvart, svart/sølv og svart/gul.