NOTE 4 VIKTIGST PÅ TELESIDEN

På mobilsiden lanserte Samsung på IFA Galaxy Note 4, smartklokka Gear S, nettbrettet Tab Active og designtelefonen Galaxy Alpha.

Publisert Sist oppdatert

Førstnevnte er den viktigste nyheten, ifølge salgssjef Stig-Ove Langø.

Galaxy Note 4 har en 5,7-tommers Quad HD (2560x1440) Super Amoled-skjerm som skal gi skarpere bilder, dypere kontrast, bedre betraktningsvinkler og rask responstid. Kameraet på 16 megapiksler er utstyrt med optisk stabilisator. Note 4 har hurtiglading, ultra-energisparemodus, fingeravtrykksleser og flere mikrofoner som skal gi mulighet til å spille inn og lytte på spesifikke personer i en gruppesamtale. S Pen er forbedret på funksjoner som brukes ofte, som klipp, lim, lag og lagre innhold. I butikk i oktober til 6.800 kroner.

– Hvor stort er Note-segmentet sammenlignet med de vanlige smarttelefonene?

For Samsungs del er det viktig å vise at vi har teknologier vi kan spille på

– For oss er dette sterkt økende, det merket vi da vi lanserte Note 3 i fjor, og et av de viktigste segmentene våre. Undersøkelser viser at våre mest fornøyde kunder er dem som bruker Note, og interessen har vært stor før lanseringen av Note 4. Vi ser at folk ønsker større skjermstørrelser, de bruker telefonen til stadig flere ting - både arbeid og privat. Med Note har vi tatt eierskap til dette segmentet, og vi vil satse hardt her fremover, sier Langø.

Ur for treningstur

– Vil Note Edge, som har bøyd skjerm på den ene siden, komme til Norge?

– Ikke etter det vi vet, foreløpig er dette et pilotprodukt for utvalgte marked utenfor Europa.

– Er dette starten på en ny trend?

– For Samsungs del er det viktig å vise at vi har teknologier vi kan spille på. Vi lanserte S4 Curved i Sør-Korea i fjor, som heller ikke kom til Europa, og det viser at det vil komme mye spennende fra Samsung også fremover.

Smartklokka Gear S er Samsungs første med innebygd 3G og wifi, med 2 tommers Super Amoled-skjerm. Den har innebygd GPS, høydemåler, pulsmåler og UV-måler.

– Hvem kommer til å bruke Gear S, og hvordan?

– Dette er et frittstående produkt, som også kan brukes uten mobiltelefonen. Den kopler seg automatisk til mobiltelefonen når den er i nærheten. Men, skal du ut på en treningstur, har den innebygd minne og blåtann, slik at den også kan brukes som musikkspiller.

Via tjenesten Here kan man navigere med Gear S, man kan få nyheter fra Financial Times via fastFT, lese med hjelp av Spritz, og holde oversikt over hva som skjer på din Facebook.

Gear S er butikk i oktober, pris 3.300 kroner. Sammen med Gear S kommer blåtannhodesettet Gear Circle, som brukes som et kjede. Når det ringer vibrerer kjedet, og du kan svare ved å åpne låsen og putte i ørepluggen. Pris: 950,-

Tøffere nettbrett

– Dessuten har vi lansert Galaxy Tab Active, et nettbrett som tåler vann og støt. Den er litt lavere spesifisert enn Tab S, blant annet mangler den Super Amoled-skjermen, men den er tilpasset tøffere bruk, sier Langø.

Tab Activeer IP67-klassifisert, støtsikker fra 1,2 meter med det medfølgende beskyttelsesetuiet og kompatibel med Samsung Knox. Den har en batterilevetid på 8-10 timer, med utskiftbart batteri, og kommer med den nye pennen S Pen. Kameraet på 3,1 MP gjør det mulig å blant annet skanne strekkoder. Den har NFC, kommer i titanium-grønn og blir tilgjengelig med og uten wifi, med 16GB og leser for Micro-SD opp til 64 GB.

Langø sier Samsung lenge har hatt IP-klassifiserte produkter, som skal tåle vann, støv og støt.

– For oss er det viktig å ha mangfoldet, vi skal dekke alle deler av markedet både når det gjelder mobiltelefoner og nettbrett, sier Langø.

Alpha designstarter

Galaxy Alpha er ifølge salgssjefen en mobiltelefon for de designbevisste.

– Vi har store forventninger også til denne. Den legger seg i segmentet rundt 4,5-4,7 tommer, for dem som synes 5 tommer pluss blir for stort. Det viktige med Alpha er at den har fått vårt nye designspråk, den har fått metallramme men har også fått mye av det beste fra S5. Den har fingeravtrykksensoren, pulsmåleren og ikke minst batterisparemodusen som vil si at hvis du har ti prosent igjen av batteritiden vil du fortsatt ha ett døgn igjen.

– Har det vært en ulempe for Samsung at topproduktene deres har hatt mer plastpreg enn konkurrentene?

– Det vil jeg ikke si. Designet vi har hatt har appellert til mange, men det er ingen tvil om at vi må ta et steg videre og dekke flere ønsker. Det har vært etterspørsel etter telefoner med et litt skarpere design, og det leverer vi både med Alpha og ikke minst med Note 4.

Alpha, S5 og Note 4

– Hvilke tanker har Samsung når det gjelder skjermstørrelser?

– Vi skal dekke alle segmenter. Samsung lager produkter for massene, og vi kommer til å fortsette med dette.

– Dere har konkurrenter med et vesentlig mindre, og dermed mer oversiktlig produktutvalg, som kanskje er enklere å markedsføre. Hvilke utfordringer har Samsung med sin brede portefølje?

– Vi kjører vårt eget løp, og velger ut de produktene vi mener er viktigst for de enkelte marked, og legger fullt fokus på dem. For oss vil det være Alpha, S5 og Note 4. Med disse dekker vi veldig mye av det norske markedet.

– Hvordan vil styrkeforholdet være mellom disse tre?

– S5 er definitivt vår største modell i salg, så får vi se hvordan de to andre gjør det når de kommer i handelen.

Powered by Labrador CMS