Nøkkelkundesjef Petter Worum Daling i Samsung Norge med Galaxy Z Flip4 og Galaxy Z Fold4. Foto: Stian Sønsteng

FLIP OG FOLD ER BÅDE DESIGN OG FUNKSJON

– Design og funksjon går hånd i hånd på Flip4 og Fold4, sier Petter Worum Daling i Samsung, som også lanserer nye smartklokker og ørepropper.

Publisert Sist oppdatert

Når vi møter nøkkelkundesjefen på et pressearrangement på Sentralen i Oslo sentrum, viser han i tillegg til de to foldetelefonene smartklokkene Galaxy Watch5 og Galaxy Watch5 Pro, samt øreproppene Galaxy Buds2 Pro.

Galaxy Z Flip4 og Galaxy Z Fold4 er fjerde generasjon i Z-serien, som ble lansert i 2019.

– Hvordan har veien vært fra generasjon én til fire?

Samsungs drømmekunde kjøper seg både Galaxy Z Flip4 og Galaxy Z Fold4, smartklokken Galaxy Watch5 Pro og øreproppene Galaxy Buds2 Pro. Foto: Samsung

– Vi har tatt veldig store steg. Dette er en kategori der vi har hørt veldig mye på kundene. For eksempel hadde den første Flip-modellen en ganske liten skjerm på utsiden, så denne har gradvis blitt større. På Flip4 er skjermen blitt hele 1,9 tommer, med mange funksjoner. Den er perfekt til bruk for selfie-kamera, og siden dobbeltkameraet er plassert ved siden av har man plutselig et av de beste selfiekameraene på markedet, sier Daling.

Begge disse kameraene er på 12MP. Vidvinkelen har en lysstyrke på F1,8, mens ultravidvinkelen har F2,2.

– Den lille skjermen kan brukes til mye, for eksempel å styre musikken, og når man åpner telefonen har man plutselig en fullskjermopplevelse, sier Daling.

Når man åpner telefonen har man plutselig en fullskjermopplevelse

Ikke som buede TV-skjermer

Hovedskjermen på 6,7 tommer har amoled og en adaptiv oppfriskningsrate fra 1 til 120Hz. Flip4 veier 187 gram, og brettet måler den snaut 72x85x17 mm.

– Den typiske kunden av Galaxy Z Flip4 er kanskje de som ønsker en telefon som passer i vesken eller i lommen, kanskje brystlommen, men som ikke har lyst til å glipp på opplevelsen av å ha en stor skjerm, sier Daling.

– Hvem velger Galaxy Z Fold4?

Galaxy Z Fold4 har en skjerm på på 7,6 tommer, i størrelsesforholdet 21,6:18. Pris fra 19.500,- Foto: Samsung

– De som ønsker eller trenger en virkelig stor skjerm, som alltid vil ha den med seg, gjerne de som bruker tid på å underholde seg på telefonen. Begge modeller trekker nok også til seg teknologientusiastene, som vil ha de det nyeste nye.

– For åtte-ni år siden satset Samsung bredt på buede TV-skjermer, noe som etter hvert forsvant fra markedet. Kan det samme skje med Flip og Fold?

– Det blir spennende å se. Jeg tror foldbare telefoner er kommet for å bli, rett og slett fordi det er en løsning for dem som ønsker å ha en større skjerm i et mindre format, sier Daling til fagbladet Elektronikkbransjen.

Det er til nå solgt litt flere Flip- enn Fold-modeller.

Flest Flip

– Det kan henge sammen med at den er mest lik en vanlig telefon.

Blant endringene fra forrige generasjon, er et større batteri i Flip4.

Galaxy Z Flip4 har en 1,9 tommer skjerm på utsiden, ved siden av de to hovedkameraene på 12MP. Pris fra 12.000,- Foto: Samsung

– Vi fikk tilbakemeldinger om dette, og er gått fra 3.300 til 3.700 mAh, som tilsvarer to timer video, sier Daling.

Både Flip4 og Fold4 har fått superrask lading.

– Nå kan du på en halvtime lade telefonene opp til 50 prosent.

Kameraene er også blitt bedre på begge modeller, ifølge Daling.

– Flip4 har fått en større kamerapiksel som tar inn 65 prosent mer lys, og gir mye bedre bilder i mørke omgivelser. Fold4 har fått en oppgradert linse, fra 12MP til 50MP.

Galaxy Z Flip4 kommer i flere farger. Foto: Samsung

– Hvordan vil du sammenligne kameraene i Flip4 og Fold4 med deres tradisjonelle mobilmodeller?

Øreproppene Galaxy Buds2 Pro har AKG som undermerke. Pris fra 2.500,- Foto: Samsung

– Det er fortsatt avstand til vår beste kameratelefon, S22 Ultra, men den er også bedre enn S22/S22+, som kan sammenlignes med Fold4, og Flip4 er heller ikke langt unna. Hvis kameraet er den viktigste funksjonen, er det S22 Ultra som vil gi de beste bildene. Når det er sagt, tar både Fold4 og Flip4 absolutt gode nok bilder, sier Daling.

– Må det være nødvendig å velge mellom design og funksjon?

Det finnes nok ingen lekrere telefon på markedet enn Flip4

– Vi mener man ikke lenger behøver å velge, og det finnes nok ingen lekrere telefon på markedet enn Flip4, som både er liten og nett samtidig som den har en stor skjerm. Designet på Fold4 er også veldig fint, den er slank og fin til tross for at skjermen er så stor, sier Daling.

QXGA-skjermen på Fold4 er på 7,6 tommer, i størrelsesforholdet 21,6:18, og den har som Flip4 en adaptiv oppfriskningsrate på 1-120Hz. I tillegg har den en frontskjerm på 6,2 tommer i HD+, i størrelsesforholdet 23,1:9.

Propper og klokker

Samtidig med Flip4 og Fold4 lanserer Samsung øreproppene Galaxy Buds2 Pro.

Galaxy Watch5, her i sølv, kommer i størrelsene 44 og 40 mm. Pris fra 3.300 (blåtann) og 3.500 (wifi) kroner. Foto: Samsung

– Disse har vi stor tro på, og vi gleder oss til å lese testene. De gir 360-graders lyd, og en stor oppgradering fra forrige modell er at de har 24-bits hifi-lyd, der forgjengeren hadde 16. Støydempingen er også forbedret, og vi har en funksjon der proppene oppfatter når noen snakker til deg, og automatisk demper medielyden slik at du kan høre hva som blir sagt, uten å måtte ta ut proppene, sier Daling.

Med støydemping er driftstiden 5 timer i proppene og 13 timer i ladeetuiet. Uten støydemping er tilsvarende tall 8 og 21 timer.

De to nye klokkene heter Galaxy Watch5 og Galaxy Watch5 Pro.

Petter Worum Daling i Samsung Norge med to nye Galaxy Z-modeller, smartklokkene Galaxy Watch5 og Galaxy Watch5 Pro og øreproppene Galaxy Buds2 Pro. Foto: Stian Sønsteng

– Watch5 har litt bedre batteritid enn forgjengeren, bedre ytelse og er bygd i et sterkere materiale i og med at den har fått Sapphire-glass. Watch5 Pro har en ny og lekker design, og en reim som er mye lettere å ta av og på. Pulsregistreringen er bedre, og den har GPS med muligheten til å få rutevisning hvis du er på løpetur, sier Daling.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2022, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS