Galaxy Book er kun 11,8 mm tykkelse og veier bare 950 gram. Foto: Samsung

SAMSUNG TILBAKE I PC-MARKEDET

Samsung lanserer tre nye bærbare, og annonserer at de er tilbake i kategorien på det nordiske markedet.

Publisert

– Det har manglet en stor puslespillbrikke for Samsung i Norden, og vi her nå stolte over å kunne annonsere at vi er tilbake som en utfordrer i PC-markedet i de nordiske landene med en helt ny produktlinje, sier Fredrik Pantzar, sjef for oppkoblede enheter i Samsung Nordic, i en strømmet pressekonferanse 11. juni.

Riktig tid for relansering

Fredrik Pantzar, sjef for oppkoblede enheter i Samsung Nordic, sier selskapet nå har fått på plass siste puslespillbit i produktkategoriene i Norden. Foto: Samsung.

Han mener tidspunktet er riktig for et comeback i det nordiske PC-markedet for Samsung.

– PC og nettbrett som kategori er nummer to i størrelse bak mobil, langt foran for eksempel TV. Vi ser at to-i-ett-maskiner og tynne, lette modeller er det markedet ønsker. Mange trodde nettbrett skulle ta over markedet, men vi ser at det ikke stemmer og at PC-salget ligger stabilt, sier Panzar. 

De nye PCene er Galaxy Book S, Galaxy Book Ion og Galaxy Book Flex, og kjennetegnet for alle tre er lav vekt og lang batterilevetid.

– Vi ser at trendpilene peker i riktig retning for Samsung, folk jobber mer hjemmefra eller hvor de selv måtte ønske, da er tynne og lette maskiner med lang batterikapasitet viktig, sier Panzar.

Den nye serien inkluderer Galaxy Book S, som introduserer den nye Intel Core-prosessoren med Intel Hybrid Technology, den kraftigere Galaxy Book Ion og Galaxy Book Flex. Galaxy Book-serien er utstyrt med lette chassis som skal gjøre dem enkle å ta med, lang batteritid og god ytelse. Galaxy Book Ion og Book Flex er Samsungs første bærbare datamaskiner med qled-teknologi i skjermen, best kjent fra selskapets toppmodeller på TV.

Det har manglet en stor puslespillbrikke for Samsung i Norden, og vi her nå stolte over å kunne annonsere at vi er tilbake som en utfordrer i PC-markedet i de nordiske landene

Panzar trekker fram synergiene mellom de ulike produktgruppene Samsung er inne i.

– Vi mener at PC-produsentene ikke har kommet med noe nytt på lenge. Vi vil gi folk mobilitet på linje med smarttelefonen. Synergien mellom mobil og PC er veldig viktig, og det er derfor de nye PCene er Galaxy-produkter.

To-i-ett-PCen Galaxy Book Flex kommer med S Pen og har opptil 20 timers batteritid. Foto: Samsung.

Vekst i PC-markedet

Med på live-sendingen var også Mark Hammarberg, kommersielt ansvarlig i Elgiganten.

– Vi starter forhåndssalget av de nye PCene allerede 12. juni, og så kommer produktene i butikk den 30. juni, sier han.

Hammarberg ser positivt på utviklingen for PC-markedet.

– 2019 ble en gamechanger for bærbar-markedet, med vekst for første gang på mange år. Første kvartal i 2020 viste samme trend, og med en boost i hjemmekontor i andre kvartal er det et godt tidspunkt å lansere disse produktene på, sier han.

Galaxy Book S kombinerer funksjonalitet med ultratynn design, med kun 11,8 mm tykkelse og en vekt på bare 950 gram. Et viftefritt design hjelper datamaskinen til å kjøre stille selv i intense arbeidsperioder, og Samsung lover opptil 17 timer batterilevetid. Prisen ligger rundt 15.000 kroner.

Galaxy Book Ion kommer i størrelsene 15 og 13 tommer, og kan utvides med ekstra minne om ønskelig. Foto: Samsung.

Galaxy Book S er utstyrt med en 13 tommers trykkfølsom TFT-skjerm. Ikke qled-skjermen de to andre modellen har fått, men med utemodus aktivert får Galaxy Book S en maksimal lysstyrke på 600 nits.  

Galaxy Book Ion kommer i størrelsene 15 og 13 tommer, hvor 13''-modellen veier i underkant av ett kilo, mens storebror klokker inn like under 1,2 kilo. Prisen ligger fra 18.300 til 22.800 kroner avhengig av størrelse og konfigurasjon.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2020, som ble distribuert 22. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

To-i-ett-PCen Galaxy Book Flex kommer med S Pen og har opptil 20 timers batteritid. Den har en qled-skjerm og vil koste 23.400 kroner.

Powered by Labrador CMS